Supermarkten willen elke zondag open

NOORDOOSTPOLDER

Vijf supermarkten in Emmeloord hebben samen alvast een brief gestuurd aan de nieuwe gemeenteraad. Ze vragen daarin om elke zondag open te mogen. 

Volgens de ondernemers hebben bewoners in Noordoostpolder behoefte aan een wekelijkse openstelling. Ze zeggen dat Emmeloord ook levendiger wordt door de zondagsopenstelling. 

Voor de ondernemers is het ook van belang. Ze kunnen beter concurreren met andere gemeenten, zo schrijven ze. Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid. 

 

reacties (17)

 • Schaapjes

   

  De mensen die graag op zondag willen winkelen gaan maar lekker naar Lemmer. Een beetje rust in alle hectiek is niet meer dan normaal. Overigens willen de Jumbo vestigingen helemaal niet open. De petitie is door eenminderheid van de huidige supermarkten aangeboden, te weten Albert Heijn, LIDL en Aldi. Iedereen die goed geinformeerd is weet hoe deze supermarkten met personeel en leveranciers omgaan. Ik winkel liever verantwoord. De supermarkten zijn 6 dagen tot 9 a 10 uur open elke dag, mogelijkheden genoeg. Vergeet niet dat als werken op zondag straks normaal wordt allerlei toeslagen ook verleden tijd zijn.

  reageer
 • Johannes

   

  Ga tegenwoordig lekker naar lemmer is nog gezellig ook!! Daar leeft teminste wat

  reageer
 • Kevin

   

  Zeer goed initiatief

  Supermarkten open op zondag, nu nog de winkels en dan meer activiteiten organiseren in de weekenden en misschien wordt Emmeloord nog wel een keertje bruisend en levendig

  reageer
 • oudvisser

   

  doe mijn boodschappen op zondag in de lemmer

  reageer
 • herman

   

  En nu maar hopen dat de politiek hier zich niet meer mee gaat bemoeien. De ondernemer beslist.
  Wil je op zondag naar de kerk vind ik prima, word niet door politici verboden. Wil ik echter shoppen op zondag dan staan de politici op hun achterste benen om mij dat te beletten.ik ben blij met deze brief van supermarkteigenaren. Open die tent en wel zo snel mogelijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  Twee keer Jumbo, AH en poiesz. Een Coop Lidl en Aldi in Emmeloord. Marknesse een Jumbo en Ens een spar.
  Laat lekker open gaan wie wil of laat de ondernemer die mee wil doen mee doen en gooi er een of twee bij toerbeurt open.
  Denk dat de ondernemer zelf heel goed principes/overtuiging, kosten en omzet tegen elkaar kunnen afwegen.

  reageer
 • Prima!

   

  Dan ook het gemeentehuis open in het weekend.

  reageer
 • Aart

   

  Een steeds slinkende minderheid probeert mij op zondag voor te schrijven wat ik wel en niet mag. Zij mogen van mij in alle vrijheid hun overtuiging hebben, maar omgekeerd moet ook gelden. Benodigde rustdag klopt niet: op zaterdag is het nu stressen om alle boodschappen en clubs te doen.

  reageer
 • Jur

   

  Als het op zaterdag stressen is dan deel je die dag verkeerd in.
  Supermarkten zijn vroeg open en gaan laat dicht.
  Als je het in die uren niet redt doe je iets verkeerds.

 • Kees

   

  Goed voorbeeld voor Zeewolde. Daar werkt nog een middeleeuws roulatiesysteem bedacht door christelijke minderheid. Resultaat is dat 23.000 inwoners moeten runshoppen op zondag in 3uur tijd in piepkleine supermarkt

  reageer
 • Rick

   

  Zo! 23.000 inwoners in Zeewolde die 6 dagen per week werken of sporten, en dan uitgerekend in die 3 uur dat de supermarkt op zondag open is hun boodschappen moeten doen? Denk eens na, hoe realistisch is jouw reactie...

 • Marianne

   

  Woonachtig in een niet religieuze gemeente met alle supermarkten ( en anderen) op zondag open kan ik zeggen dat zondag een stuk gezelliger is. Zelf 5 dagen per week werkend geeft het ook rust: wat vandaag (zaterdag) niet lukt kan morgen (zondag) ook nog. En volgens mij is de tijd dat moeder de vrouw de hele doordeweekse week tijd heeft voor boodschappen hopelijk verleden tijd. En wil je naar de kerk: de winkels zijn die andere dagen gewoon nog open.

  reageer
 • John

   

  Mensen ga met je tijd mee! Open dus. Er is meer dan genoeg jeugd die een baantje voor de zondag willen. En wie werkt er niet in het weekend? Verpleeghuis, gehandicaptenzorg, ziekenhuis, politie, horeca , etc. allemaal werkzaam in een 24/7 organisatie!!

  reageer
 • Nopper

   

  Welke vijf?

  reageer
 • Chris

   

  Eindelijk. Hoef ik zondags niet meer naar Lemmer, Dronten Lelystad of Steenwijk.
  Niet meer op drukke zaterdag boodschappen doen maar hele weekend de tijd om rustig boodschappen te doen.
  Mijn stem voor de partij die het in programma heeft..

  reageer
 • Polderling

   

  Ik ga ook echt 20 kilometer rijden omdat ik niet kon plannen en daarom op zondag nog een krop sla wil hebben. En 5 supermarkten? Het zijn er eerder 3 waarvan er 2 ook een 2e hebben dus 3 voor en 2 onbekend of tegen lijkt mij eerder. En de eigenaar van 1 winkel is dat niet die man die mensen ontslaat omdat ze een koekje eten dat op een proefschaal lag en tegen zijn beleid hadden gestemd? Lekker dicht houden en niet luisteren naar zo'n dictator.

  reageer
 • Thomas

   

  Ik ben blij voor u dat u niet hoeft te werken en de hele week de tijd heeft.

  Anderen zoals ik hebben die luxe helaas niet. Regelmatig werk ik ook zaterdag en anders heb ik alle sociale verplichtingen op zaterdag.

  Shoppen doe ik dus bij voorkeur op zondag, en daarop heb ik ook recht, aldus de Grondwet van Nederland. Daar staat duidelijk in dat het verboden is anderen uw religie op te dwingen, inclusief verplichte zondagsrust.

 • Jay

   

  Hoe lang slagen de religieuze partijen er nog in dit teken des tijds tegen te houden? OPEN die winkels. De kanttekening die ik er wel bij wil maken is de basis van vrijwilligheid. Maar winkels die het willen, moeten de mogelijkheid krijgen om op zondag open te zijn. Net zoals de reli's elke zondag de mogelijkheid hebben om naar de kerk te gaan.

  reageer
 • Lampje

   

  Hier zitten we bepaald niet op te wachten. Het zou een ramp betekenen.

  reageer
 • Rick

   

  De ramp van de mateloosheid, van de onbegrensde zucht naar "alles ter beschikking willen hebben", zonder oog of gedachte voor een ander. Laat die ene dag in de week toch lekker alles dicht blijven. Ja, het is van oorsprong een religieus motief, maar moet dat dan de reden zijn om het af te willen schaffen? Denk eens na: 1 dag in de week (niemand werkt 6 dagen, dus ook zonder deze dag is er altijd wel gelegenheid om boodschappen te doen) die je ter beschikking staat om tijd te steken in jezelf, in je gezin, in je omgeving. De echte ramp is de ramp van de tredmolen, waarin iedereen maar eindeloos blijft rondjes lopen. En oh! Wat hebben we toch een vrijheid...

 • A.

   

  Wat voor ramp voltrekt zich dan precies?

 • stop

   

  Argumenten welke uit de losse pols zijn opgesteld.
  A. Levendiger:: Alle winkels liggen buiten het centrum, dus niet juist.
  B. Beter concurreren: Waarmee dan ? Andere plaatsen om Emmeloord heen zijn ook dicht.
  C. Werkgelegenheid: Zou kunnen, doch veel personeel heeft er een bloedhekel aan...
  Indien ze open zouden zijn, denkt men dat de mensen dan meer kopen? Men gaat niet meer consumeren dan nu, of wil men obesitas clienten creeren?
  En het personeel nog meer in de stress.. En wat kost dat wel niet aan zorgkosten...

  reageer
 • A.

   

  A er komen mensen naar Emmeloord omdat jouw punt B: de andere dorpen er om heen dicht zijn.
  Zeker werkgelegenheid. Als je al 5 dagen werkt heedt een ander ook een baan van 2 dagen of met roulatie ook een voltijd baan door de extra dagen.

  De echte concurentie is er wel met bijvoorbeeld Lemmer. Daar zijn de supermarkten gewoon de winter en zomer open op zondag.

 • Stevie

   

  Argumenten met een strakke hand

  A: Albert Hein en Jumbo liggen in het Centum

  B: We leven in een 24-uurs economie, er zijn ook mensen die op zondag werken (jawel).

  C: Hogere zorgkosten zijn makkelijker op te vangen door meer te gaan werken, op zondag bijvoorbeeld.

 • Jan

   

  Ga maar eens tellen op zondag hoeveel auto’s uit de polder boodschappen doen in lemmer... sta je van te kijken

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert