Debat: meer uitgaansmogelijkheden voor de jeugd

URK • Di 13 maart 2018 | 20:43 • Dinsdag 13 maart 2018 | 20:43

Lijsttrekker Hans Crebas van het CDA op Urk wil meer doen voor de jongeren in het dorp. Hij zei dat dinsdagmiddag in een debat over Urk in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen volgende week. De helft van de Urker bevolking is jonger dan 25 jaar. Crebas denkt aan een plan voor meer uitgaansmogelijkheden voor de jeugd, want die zijn er nu nog te weinig vindt hij. En als er wel een initiatief is, dan komt dat op kritiek van de SGP te staan, zegt Crebas. Zoals laatst met de kroegentocht. Deze tocht was tegen het zere been van de SGP, omdat het vooraf ging aan Biddag, maar volgens de burgemeester werden er geen regels overtreden. Geert Post van de SGP wil graag horen waar de jeugd behoefte aan heeft. 

Crebas wil ook meer aandacht voor het buurtwerk. Wethouder Geert Post van de SGP zei in dat debat dat het CDA een behoorlijk eind terug in de tijd leeft: "De jeugd op Urk heeft al heel lang geen behoefte meer aan buurtwerk. Dat was ook één van de redenen om er mee te stoppen".

Jurie van de Berg van Gemeentebelangen wil dat er meer wordt gedaan voor de groep 12 tot 18-jarigen op Urk. Volgens hem is dat een grote groep die nog niet in de legale horeca terecht kan. Daarom zouden instanties die geld krijgen van de gemeente om activiteiten te organiseren, meer met dat geld moeten doen. Bijvoorbeeld door een beachvolleywedstrijd op het strand te houden. 

Tijdens het debat werd ook nog gesproken over het toerisme en de economische ontwikkelingen op Urk. Terugluisteren kan hier.

Volgende week woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tot die tijd besteedt Omroep Flevoland extra aandacht aan lokale politiek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel