Staatsbosbeheer gaat dieren bijvoeren tot eind april

LELYSTAD • Wo 14 maart 2018 | 12:14 • Woensdag 14 maart 2018 | 12:14

Staatsbosbeheer gaat de dieren in de Oostvaardersplassen bijvoeren tot 21 april. De provincie heeft dat volgens een woordvoerder besloten na een advies van een dierenarts die voor SBB werkt. Ondertussen heeft de provincie meerdere ultimatums gekregen van verschillende ontevreden actiegroepen. Ze zijn het niets eens met de manier waarop de dieren bijgevoerd worden.

Dreigen met acties


Actiegroep KALF eist bijvoorbeeld donderdagochtend een gesprek over extra plekken waar dieren gevoerd worden. "Als de provincie niets van zich laat horen voor woensdag 20.00 uur, dan gaan we zaterdag over tot harde acties. Waar die acties uit bestaan kan ik nog niet precies zeggen", zegt actievoerder Karin Schulting. Daarnaast hebben boeren voor zondag acties aangekondigd als de extra voederplekken er niet komen.  

Zwichten voor ultimatums?


Een woordvoerder van de provincie kan nog niet zeggen of er wat met de ultimatums gedaan wordt. Verder zegt hij dat het beleid in de Oostvaardersplassen niet van de één op de andere dag veranderd kan worden. "Daar is gewoon tijd voor nodig."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel