Stakende leraren vormen rood hart onder poldertoren

EMMELOORD • Wo 14 maart 2018 | 12:09 • Woensdag 14 maart 2018 | 12:09

Stakende leraren in de gemeente Noordoostpolder vroegen woensdagochtend onder de poldertoren aandacht voor hun positie door middel van een flashmob. De docenten vormden met z'n allen een hart om hiermee aan te tonen dat ze hart voor het onderwijs hebben.

Leraren in het basisonderwijs staken woensdag opnieuw om aandacht te vragen voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. De stakingen vinden plaats in de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland.

De stakingen in het basisonderwijs zijn al sinds oktober bezig. Na twee landelijke stakingen is er nu gekozen voor regionale estafettestakingen. 

reacties (12)

 • Emmeloordse

    Di 20 maart Dinsdag 20 maart

  Bijzonder al deze reacties. Werkdruk? Ja wellicht is die hoog, maar niet hoger dan in veel andere beroepen waar met mensen wordt gewerkt. Het probleem zit m meer in het ervaren van hoge werkdruk dan de daadwerkelijke druk.
  Het werk van een leerkracht is de afgelopen jaren vooral veranderd door de toenemende rompslomp van administratie. Lange vergaderingen zonder echte besluiten. Veel geklaag, maar weinig oplossingen.
  Zonde, want de meeste leerkrachten staan voor de klas vanwege hun passie voor het vak: de leerlingen! Daar lijkt steeds minder effectieve tijd naartoe te kunnen gaan!
  Zorg voor minder administratieve druk bij de leerkrachten, zorg voor extra geld voor het inzetten van onderwijsasistenten die het differtieren in de klassen mogelijk blijven maken en zorg voor daadkracht in het management! Zorg ervoor dat leerkrachten gehoord worden en zelf kunnen meebepalen in passende oplossingen voor hun school.
  Zorg voor vernieuwingen in de cao met daarin loonsverhogingen die passen bij de arbeidsmarkt in het onderwijs, zoals ook in de cao's voor mbo & vo zijn gedaan.
  Basisscholen; zorg voor uw medewerkers en luister naar hen. Dat zal de meeste problemen oplossen.

  En die vakantiedagen? Een leerkracht heeft dan wel 60 dagen vakantie, daarvan betaalt hij/zij er zelf 30. Dit wordt verrekend met het salaris. Onderaan de streep is dit zo n 5 dagen meer dan de gemiddelde werknemer in Nederland.

  reageer
 • Den

    Do 15 maart Donderdag 15 maart

  Beetje knutselen en boekje lezen kan niet moeilijk zijn. Uur of 3 thuis, veel ziek, af en toe zwanger, met 55 met pensioen, 20 weken vakantie, hele dag koffie, moeders die het zware werk uit handen nemen. Stagiaires mogen nakijken. Loon mag van mij lager.

  reageer
 • Juf

    Do 15 maart Donderdag 15 maart

  Ja klinkt als een fantastisch beroep!! Snap jij het nou waarom er zo'n tekort aan leerkrachten is en het percentage burn-outs schrikbarend hoog??
  ... ... ...😒

 • Urker

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Wat verdient een onderwijzer? X openheid

  reageer
 • Whoknows

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Strak plan, alle leerkrachten stoppen met lesgeven. Daar worden de kinderen blij van, geen onderwijs iedere dag naar de dagopvang.
  En de kosten helemaal voor jezelf.

  Je kan natuurlijk ook dan thuisblijven en voor je eigen kroost zorgen.
  Hoe doe je het als je kind ziek is, stuur je dan ook naar de opvang?

  Nee, ga eens een week schooljuf/meester spelen. Dan zal je merken dat t beroep zwaarder is dan jezelf zal vermoeden.
  Zij zijn de mensen die veelal met hart en ziel jou van jou kind het beste probeert te maken.

  reageer
 • Urker

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Gewoon eens een vraag misschien dat nou eens een echte onderwijzer keer eerlijk antwoord durft te geven? Wat verdien je als onderwijzers?

  reageer
 • Erik

    Do 15 maart Donderdag 15 maart

  Een directeur die 4 dagen per week werkt, verdiend 2400 euro netto

 • laat alle reacties zien
 • sim

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Tja, minder werkdruk en iets meer verdienen?? Hee, dat willen we allemaal wel! dan maar landelijke stakingsdag invoeren? ( maar of dat helpt?)

  reageer
 • Johan

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Leraren hebben een goed salars, meer dan uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en heel veel vrije dagen. Daarentegen veel ziekteverzuim, lesuitval en een zeer matige onderwijskwaliteit. Geen reden tot staken dus, integendeel.

  reageer
 • Dho

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Zo jij hebt er verstand van! Denk je...

 • Pieter

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Dit is allemaal onzin. Slecht geïnformeerd. Merk dat je niks van het onderwijs weet.

 • Dho

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Goed zo! Niet goedschiks dan maar kwaadschiks! Leerkrachten verdienen meer! Ze moeten steeds meer terwijl hun loon ver achterblijft. Eindelijk actie! Jammer dat er zoveel kortzichtige ouders zijn die hun eigen last van opvang zoeken erger vinden dan goed onderwijs voor hun kind. Niet te geloven, wat een afgunst en gebrek aan inlevingsvermogen! En dan heb ik het nog niet eens over gebrek aan inzicht maar wel een grote mond hebben...

  reageer
 • Volvo

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Stop met staken ga lesgeven. Als iedereen in het bedrijfsleven zou staken die een drukke baan heeft dan staan veel bedrijven stil.

  Vergeet niet het stuwmeer aan vakantiedagen in het onderwijs!!

  Nu al voor de derde keer extra kosten kinderopvang bij wie kan ik dat declareren??

  Leraren ga gewoon je werk doen en anders zoek je een andere baan, in de zorg nog vacatures genoeg las ik of o nee daar moet je pas echt hard werken!!

  reageer
 • Pieter

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Verstand van een klein kind . Stel alle docenten gaan ander werk doen. Waar moeten nu je kinderen heen? Vele reactie's hier van mensen die totaal onbekend zijn met onderwijzend personeel. Men heeft geen idee wat het inhoud om voor de klas te staan. Het is nooit van 9 tot 5 baan.
  Maar ja iedereen wil er beter van worden maar gunt een ander niks. Ik zal toch eens iets meer kwijt zijn aan de kinderen opvang.

 • CS

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Ga je schamen! Groot gebrek aan inlevingsvermogen. Jij hebt er last van dus gun je het leerkrachten niet!!! Je weet niet waar je herover hebt!

 • eva

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  almere asg heeft tientallen goede leerkrachten ontslagen, het is een komedie en veel leerkrachten zitten in de ww ..ik zal de naam hier niet noemen maar het is angst..

  reageer
 • Drontenaar

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Had je je contract maar niet moeten tekenen

  reageer
 • Pieter

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Contract van 10 jaar geleden. Toen wassen het goed. Nu ? Alles is duurder geworden maar geen loon verhoging die jij wel hebt gekregen .

 • Geja

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Tsssss...nou ik gun jou dat jouw arbeidsomstandigheden niet steeds slechter worden en je loon jarenlang bevroren! Kijken hoe het dan met jou gaat....

 • Mart

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Goed voorbeeld voor de kinderen .... Als je je zin niet krijgt moet je gewook staken .....

  reageer
 • Pieter

    Wo 14 maart Woensdag 14 maart

  Goed voorbeeld voor je kinderen.... als je ergens last van hebt, hoef je je niet te verplaatsen in die ander...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert