Actievoerders en gedeputeerde praten over Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Wo 14 maart 2018 | 22:58 • Woensdag 14 maart 2018 | 22:58

Actievoerders die zich inzetten voor dieren in de Oostvaardersplassen hebben donderdag een gesprek met de provincie en Staatsbosbeheer. Dat meldt Klub Animal Life Flevoland, kortweg KALF. Daarin zijn verschillende actiegroepen vertegenwoordigd.

Ultimatum


Het gesprek op het provinciehuis vloeit voort uit een ultimatum dat KALF had gesteld. Daarbij dreigden de actievoerders met harde acties. Die gaan voorlopig niet door, maar kunnen alsnog doorgaan als de eisen niet worden ingewilligd. Een belangrijke eis van KALF is dat de grote grazers extra worden bijgevoerd en op meer plaatsen in het natuurgebied.

Populatie gehalveerd


Ook wil de club weten of de signalen kloppen dat de populatie grote grazers inmiddels is gehalveerd. Voor komend weekend hebben de actiegroepen nog een ultimatum gesteld. Dan moet er een definitief plan voor het beheer van de Oostvaardersplassen liggen.

Kansloze claim


Die claim lijkt bij voorbaat kansloos, aangezien Provinciale Staten wachten op een advies van de commissie Van Geel. Dat wordt eind maart verwacht. Op basis van dat advies wordt er in juni een besluit over de toekomst van de grote grazers genomen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel