Wethouder: "Hotel Noordoostpolder moet zich aan de regels houden"

BANT • Do 15 maart 2018 | 14:02 • Donderdag 15 maart 2018 | 14:02

Hotel Noordoostpolder in Bant moet zorgen dat het aan de regels voldoet. Dat zegt wethouder Wiemer Haagsma in reactie op de uitspraak van de Raad van State

De rechter oordeelde dat het hotel eigenlijk geen hotel is. Omwonenden stapten naar de rechter omdat ze overlast hebben van de hotelgasten. Daarnaast stellen ze dat het geen echt hotel is, maar een verblijf voor arbeidsmigranten. 

Wat de wethouder betreft moet de eigenaar van Hotel Noordoostpolder óf de bedrijfsvoering veranderen óf een aanvraag doen om het bestemmingsplan te wijzigen. Deze tweede optie maakt het mogelijk om van het hotel officieel een verblijf voor arbeidsmigranten te maken. 

Dat is volgens Haagsma een reële optie: "Ja, dat kan. We hebben in Noordoostpolder afgesproken dat in alle dorpen waar een voormalig dorpshuis is, en dat is dit natuurlijk, dat je daar de mogelijkheid hebt om aan te vragen om 30 migranten te huisvesten. Iedereen kan zo'n bestemmingswijziging aanvragen en dan is het afhankelijk van hoe de buurt op reageert.  Binnen ons beleid zou het kunnen passen."

Sluiting van het hotel lijkt geen optie voor de wethouder: "Het is heel makkelijk om te zeggen dat het moet sluiten, maar dan kom je in andere procedures. Daarom ben ik blij dat we bij de omgeving zijn geweest en dat we tegen elkaar gezegd hebben: we hebben een verschil van mening, we gaan naar de Raad van State, die doet een uitspraak, en daar zullen we naar moeten handelen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel