Frits Huis wil afrekenen met cynisme over Almere

ALMERE • Vr 16 maart 2018 | 19:06 • Vrijdag 16 maart 2018 | 19:06

Dat Almere soms negatief op de kaart staat, komt mede doordat een minderheid van klagers het debat op internet overheerst. Dat zei Frits Huis, lijsttrekker van Leefbaar Almere vrijdag in een verkiezingsuitzending bij Omroep Flevoland. "Cynici overheersen de mensen die iets constructiefs willen schrijven. Dat is mijn stellige overtuiging. Die denken op een bepaald moment: Laat maar."

Cynici hebben ook een grote invloed op het politieke proces in de stad, denkt Huis. Als voorbeeld noemt hij de negatieve manier waarop de PVV al jaren over de Floriade praat. Volgens Huis is dit echt een 'frame', een marketingtruc die heel consequent wordt toegepast.

Bekendste kop


De Leefbaar-lijsttrekker deed zijn uitspraken in een langer interview. In dat langere gesprek vertelt Huis ook waarom hij, tegen eerdere beloftes in, opnieuw de lijst van Leefbaar aanvoert. "Ik heb nou eenmaal de bekendste kop". 

Huis zegt er geen probleem mee te hebben als zijn partij weer in de oppositie terecht komt. Toch wil hij liever opnieuw meebesturen, 'omdat je dan toch meer voor elkaar krijgt'.

Aanvaringen


De afgelopen vier jaar was hij wethouder. In die tijd waren er ook aanvaringen binnen het college van burgemeester en wethouders. "Ik heb wel eens gezegd: Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig." Toch vindt hij dat dergelijke spanningen moeten kunnen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel