Asscher wil verplicht bijbouwen huurwoningen

ALMERE • Za 17 maart 2018 | 14:42 • Zaterdag 17 maart 2018 | 14:42

Woningcorporaties moeten worden verplicht om bij sloop van woningen er weer evenveel nieuwe huurhuizen voor in de plaats te bouwen. Dat is de strekking van een initiatief-wetsvoorstel van PvdA, SP en GroenLinks, dat binnenkort in de Tweede Kamer wordt ingediend.

PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher maakte het voorstel vanochtend bekend tijdens een campagnebezoek aan Almere. In de meeste gemeente waar Asscher op bezoek komt, is het tekort aan sociale huurwoningen een verkiezingsthema. Volgens Asscher dreigt er op termijn in Nederland een tekort van 60-duizend tot 300-duizend huurwoningen als corporaties hun verouderde huizen wel slopen maar niet bijbouwen.

In Almere zijn de afgelopen raadsperiode tweeduizend betaalbare woningen bijgebouwd, waarmee de stad volgens PvdA-lijsttrekker Jerzy Soetekouw landelijk koploper is. Toch zijn in Almere de wachtlijsten lang, zodat ook de komende vier jaar het bouwen in deze sector moet doorgaan.

Asscher bezocht vanochtend het jongerenproject Digg'Out, dat jongeren begeleidt die tussen wal en schip dreigen te vallen op school of op de arbeidsmarkt.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel