OM: verhaal van meisje over mishandeling klopt niet

EMMELOORD • Ma 19 maart 2018 | 13:43 • Maandag 19 maart 2018 | 13:43

De verklaringen die een inmiddels 15-jarig meisje aflegde over twee jongens die haar mishandelden in Emmeloord, kloppen op meerdere punten niet. Dat laat het Openbaar Ministerie maandag weten. 

Eind vorige maand deed het meisje aangifte van mishandeling. Ze zou door twee jongens zijn mishandeld toen ze van school naar huis fietste. De jongens zouden kwetsende en beledigende opmerkingen hebben gemaakt over haar religie. Ook wilden ze dat ze haar hoofddoek afdeed. Toen het meisje dat zou hebben geweigerd, werd ze naar eigen zeggen geschopt en geslagen. 

Kamervragen


De kwestie deed veel stof opwaaien. Zo werden er Kamervragen over gesteld en liet ook de gemeenteraad van Noordoostpolder van zich horen. 

Na uitgebreid onderzoek zijn er geen getuigen van het incident gevonden, zegt het Openbaar Ministerie. Daarnaast wordt het verhaal van het meisje niet ondersteund door camerabeelden van een winkel. Ze had verklaard dat ze die dag iets bij een winkel had gekocht, maar dat blijkt niet uit de beelden. Volgens het OM is er na het onderzoek geen bewijs gevonden wat de aangifte van het meisje onderbouwt. 

Onderzoek gestopt


Het OM heeft het meisje gesproken over het verschil in haar verklaringen en de onderzoeksbevindingen, maar daar heeft ze geen opheldering over kunnen geven. Ook blijft ze bij haar verklaring, zegt het OM. "Dit alles leidt tot twijfel over de juistheid van de aangifte en tot een gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek. Daarom is het onderzoek gestopt."

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel