"Liever geen nieuw college met CDA"

DRONTEN • Ma 19 maart 2018 | 18:03 • Maandag 19 maart 2018 | 18:03

De VVD in Dronten zal na de verkiezingen niet zomaar in een nieuw college met het CDA plaatsnemen. Dat zei lijsttrekker Ton van Amerongen maandag in een verkiezingsuitzending bij Omroep Flevoland.

Zeven maanden geleden stapten tijdens de bestuurscrisis in Dronten twee wethouders van het CDA op. Volgens Van Amerongen hebben zij hem toen ook persoonlijk verwijten gemaakt.

 "Dat voelde natuurlijk niet prettig, niet lekker. Het CDA heeft daar nog steeds geen afstand van genomen, ook niet in het interview met de lijsttrekker in De Drontenaar afgelopen weekend."
Volgens de VVD-lijsttrekker is het uitgangspunt dat alle coalities bespreekbaar zijn. "Maar dit zal wel een hele lastige worden." Volgens Van Amerongen heeft de kwestie hem persoonlijk veel gedaan. De relatie is beschadigd geraakt.

Leefbaar Dronten


Ook huidig coalitiepartij Leefbaar Dronten staat niet te springen om met het CDA verder te gaan. Volgens lijsttrekker Jan Ammerlaan is er de afgelopen vier jaar heel veel gebeurd en was er sprake van een moeizame relatie met het CDA. "En als je dan moet nadenken over de toekomst, dan moet je goed gaan nadenken welke stappen je moet zetten. Zeker ook omdat we de afgelopen zes maanden hebben ontdekt dat we met een aantal andere partijen fantastisch hebben kunnen samenwerken."

Mocht het CDA niet in het college terechtkomen, dan is dat een historische omslag. De Christendemocraten maken in Dronten al decennia lang deel uit van het gemeentebestuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel