Almeerders en Urkers hebben minste oldtimers

FLEVOLAND • Di 20 maart 2018 | 8:43 • Dinsdag 20 maart 2018 | 8:43

Almeerders en Urkers hebben de minste oldtimers van het land. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het oldtimerbezit is vergeleken door te kijken naar het aantal oude auto's per duizend inwoners. Een auto is een oldtimer als hij meer dan veertig jaar oud is. 

In Almere en Urk zijn ongeveer drie oldtimers per duizend inwoners. In de Noordoostpolder zijn provinciaal gezien de meeste oude auto's in het bezit van particulieren. Daar gaat het om ongeveer veertien oldtimers per duizend inwoners.

In Flevoland rijden overigens de minste oldtimers van heel Nederland. Slechts een half procent van het totaal aantal auto's is ouder dan veertig jaar. In Friesland is dat ruim twee procent. 

Landelijke toename


Het aantal oldtimers neemt landelijk toe. Terschelling lijkt het Cuba van Nederland te zijn. Daar zijn namelijk de meeste oldtimers te vinden. Volkswagen is verreweg het populairste merk wanneer het op oude auto's aankomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel