"Meer banen en minder armoede"

LELYSTAD • Di 20 maart 2018 | 12:51 • Dinsdag 20 maart 2018 | 12:51

Verslaggever Arend Dubbelboer was dinsdagmorgen op bezoek bij Bahreddine Belhaj. De ondernemer staat op plek 3 op de verkiezingslijst van de PvdA in Lelystad. Arend bezoekt hem in zijn winkel in het Lelycentre. 

"Lelystad heeft een banenprobleem"


Als politicus wil Belhaj zorgen dat er meer banen komen. "Lelystad heeft echt een banenprobleem. Veel mensen hebben geen baan. Anderen moeten elke dag reizen naar Amsterdam of Utrecht. En er zijn kansen in Lelystad. Ik zie genoeg mogelijkheden. Het vliegveld is een onderdeel daarvan. De overslaghaven ook. Je ziet nu ontwikkelingen komen. Maar het moet meer, het moet sneller."

"Tweeverdieners hebben het moeilijk"


Verder hoopt Bahreddine iets te kunnen doen aan de armoede in de stad. "Er zijn heel veel mensen die het moeilijk hebben. Niet alleen mensen die geen baan hebben, ook veel tweeverdieners hebben het moeilijk op dit moment. Vroeger bij ons thuis zeiden ze altijd: Je mag niet klagen. Als er iets mis is, dan doe je er wat aan. Dat heb ik van huis uit heel erg meegekregen. De Partij van de Arbeid is een partij waarbij je dat kunt doen."

Jongste raadslid


Tien jaar geleden was Belhaj met 23 jaar het jongste raadslid in Flevoland. Na zijn raadslidmaatschap kwam hij in het provinciale bestuur van de PvdA. Momenteel is hij voorzitter van de PvdA in Flevoland. Zijn zus Salima is sinds vorig jaar Tweede Kamer-lid voor D66.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel