Twee jaar cel voor poging doodslag treinstation

ALMERE • Wo 21 maart 2018 | 13:58 • Woensdag 21 maart 2018 | 13:58

Een man uit Almere is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en tbs met dwangverpleging. Hij moet de cel in wegens bedreiging en poging tot doodslag op een plaatsgenoot bij een Almeers station in december 2016. Ook had hij eerder die maand een medewerker van een modewinkel in Almere Centrum bedreigd met een mes. 

Conflict


Op het station kreeg de verdachte een conflict met het slachtoffer, waarbij de verdachte de ander dreigde te vermoorden. Daarna pakte hij een mes en stak het slachtoffer neer. Dat de verwondingen meevielen en niet tot de dood hebben geleid, is volgens de rechtbank niet aan de verdachte te danken. Na zijn aanhouding heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan de belediging van een politieagent.

Moeilijke jeugd


De verdachte heeft volgens de rechtbank sinds zijn jeugd problemen op zo’n beetje alle gebieden. Verder is hij waarschijnlijk al voor zijn geboorte aan drugs blootgesteld. De deskundigen constateren verschillende stoornissen bij de man.

Snelle behandeling


De rechtbank is van mening dat er snel moet worden gestart met de behandeling in een tbs-kliniek. Daarom is er een lagere straf opgelegd dan geëist. Het Openbaar Ministerie had namelijk zes jaar gevangenisstraf en tbs geëist. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel