Beursgang Alfen brengt minder op dan verwacht

ALMERE • Do 22 maart 2018 | 11:46 • Donderdag 22 maart 2018 | 11:46

De aandelen voor laadpalenfabrikant Alfen brengen minder op dan verwacht. Dat schrijft NU.nl. Het Almeerse bedrijf kondigde begin maart aan de stap naar de beurs te maken. Reden van de lagere prijs per aandeel is het gebrek aan animo onder investeerders.

Het bedrijf had 8,5 miljoen aandelen te koop gezet. De verwachte prijs per aandeel was 11,25 euro tot 15 euro. De uiteindelijke prijs voor de beursgang is nu vastgesteld op iets meer dan 10 euro per aandeel.

Alfen zegt naar de beurs gegaan te zijn voor meer naamsbekendheid, vooral bij andere energietransitiebedrijven. Dat biedt volgens het Almeerse bedrijf nieuwe kansen.

Over Alfen
Alfen maakt transformatorstations, energieopslagsystemen en oplaadpalen voor elektrische voertuigen. In 2012 werd Alfen de Almeerse Ondernemer van het Jaar. Het bedrijf werd toen door de gemeente en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) geprezen om zijn vernieuwingsdrang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel