Gasleidingen vervangen na misstanden

URK • Do 22 maart 2018 | 15:53 • Donderdag 22 maart 2018 | 15:53

Bij 21 woningen aan de Holkenkamp en De Noord op Urk zijn de buitengasleidingen vervangen. De grond was dusdanig verzakt dat de leidingen uit voorzorg vervangen moesten worden. Liander plaatste nieuwe meters en zag daarbij dat de binnengasleidingen ook slecht waren en vervangen moesten worden. Dat is de verantwoordelijkheid van de huiseigenaren.

In februari vorig jaar was er een gaslek in een woning aan de Holkenkamp. Naar aanleiding hiervan riep de gemeente eind vorig jaar de bewoners op om de binnenleidingen te laten controleren door een erkend installateur. Door roest aan de leidingen kunnen er lekkages ontstaan en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. 

Van de 150 woningen aan de Holkenkamp en De Noord vallen er 25 onder Christelijke Woonstichting Patrimonium. Bij een derde van deze woningen zijn de binnengasleidingen vervangen.

De overige 125 huizen zijn koophuizen. De bewoners moeten zelf een erkend bedrijf naar de leidingen laten kijken. De gemeente Urk heeft hier geen toezicht op en het is dus niet bekend hoe veel van deze woningen zijn gecontroleerd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel