Gemeente in gebreke gesteld om Hotel Noordoostpolder

BANT • Do 22 maart 2018 | 20:16 • Donderdag 22 maart 2018 | 20:16

Omwonenden van Hotel Noordoostpolder in Bant hebben de gemeente Noordoostpolder in gebreke gesteld. Zij vinden dat de gemeente nu eindelijk in actie moet komen na een uitspraak van de rechtbank en de Raad van State. Gebeurt dat niet binnen twee weken, dan willen de omwonenden de gemeente een dwangsom van tientallen euro's per dag opleggen.

Zowel de rechtbank als de Raad van State stellen dat Hotel Noordoostpolder geen hotelbedrijf is. Dat betekent dat de gemeente Noordoostpolder moet optreden omdat het bedrijf zich niet aan de regels houdt. In feite is het een opvang voor arbeidsmigranten. Omdat de gemeente verzuimd heeft na een uitspraak van de rechtbank een besluit te nemen op een handhavingsverzoek, denken de omwonenden recht te hebben op een dwangsom.  

Wat wethouder Wiemer Haagsma betreft moet de eigenaar van Hotel Noordoostpolder óf de bedrijfsvoering veranderen óf een aanvraag doen om het bestemmingsplan te wijzigen. Deze tweede optie maakt het mogelijk om van het hotel officieel een verblijf voor arbeidsmigranten te maken. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel