Drie kandidaten dankzij voorkeurstemmen in gemeenteraad

DRONTEN • Vr 23 maart 2018 | 10:13 • Vrijdag 23 maart 2018 | 10:13

Drie kandidaat-raadsleden in Dronten krijgen een zetel in de gemeenteraad dankzij voorkeurstemmen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt bij de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Bij het CDA heeft Wilfried Groot Koerkamp, de nummer 11 op de lijst genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een plek in de raad. Chantal Sijtsma-van Nieuwkerk schuift van plek 5 bij Leefbaar Dronten naar een zetel. Bij de SP heeft Sjoukje de Leeuw, ook op plek 5, genoeg stemmers getrokken voor een zetel.

De definitieve verkiezingsuitslag in Dronten is hetzelfde als de voorlopige uitslag. De VVD groeit van 4 naar 7 zetels, het CDA gaat van 8 naar 6 zetels. Leefbaar Dronten is de derde partij geworden en gaat van 3 naar 4 zetels. De ChristenUnie blijft op drie zetels staan. D66 en de PvdA leveren beide een zetel in. SP en GroenLinks blijven op 2 zetels. Jezus Leeft is er niet in geslaagd de gemeenteraad in te komen. De opkomst was 56 procent.

Referendum


Een meerderheid van de stemmers in Dronten stemde vóór bij het referendum over de inlichtingenwet. Er waren 8.545 stemmen voor, 7.495 stemmen tegen en 600 blanco stemmen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel