Paasbrunch Oostvaardersplassen afgelast vanwege acties

LELYSTAD • Vr 23 maart 2018 | 11:00 • Vrijdag 23 maart 2018 | 11:00

De paasbrunch van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen is afgelast. Volgens woordvoerder Joke Bijl van Staatsbosbeheer is de brunch bedoeld voor gezinnen en de organisatie wil niet dat kinderen worden geconfronteerd met actievoerders bij de hekken.

De aankondiging van de paasbrunch zorgde voor verontwaardiging bij sommige actievoerders. Een aantal vindt het raar dat er gegeten wordt in de Oostvaardersplassen terwijl de grote grazers in het gebied juist honger hebben. 'Lekker jezelf volvreten om vervolgens te zien hoe dieren daar sterven van de honger', schrijft iemand op Facebook.

De argumenten van de actievoerders zijn volgens de woordvoerder van Staatsbosbeheer niet de reden dat de brunch is afgelast. Activiteiten zonder kinderen gaan overigens vaak wel door, zoals de vogelcursus van Vogel- en Natuurwacht Flevoland.

Veel steunbetuigingen voor internationale petitie 


Een internationale petitie over het beleid in de Oostvaardersplassen is inmiddels ruim 85.000 keer ondertekend. De petitie maakt onderdeel uit van een Engelstalig opiniestuk van bioloog Patrick van Veen over de grote grazers. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel