Burgemeester wil weer digitaal stemmen bij verkiezingen

NOORDOOSTPOLDER • Vr 23 maart 2018 | 19:03 • Vrijdag 23 maart 2018 | 19:03

Als het aan de burgemeester van Noordoostpolder ligt, kunnen we voortaan bij verkiezingen weer digitaal onze stem uitbrengen. En dus niet meer met het rode potlood. "We doen alles digitaal. We maken ons geld over digitaal, we corresponderen digitaal; ik vind dat we ook terug moeten naar het digitaal stemmen", zegt burgemeester Aucke van der Werff. 

"Ik herinner me de tijden goed dat we die prachtige stemcomputers hadden. Ik heb er nooit een enkel bezwaar tegen gehad. Ze moeten wat mij betreft heel gemakkelijk zo gemaakt kunnen worden dat ze niet gehackt kunnen worden", zegt de burgemeester.

Tekst gaat verder onder de video.

Wat Van der Werff betreft is het stemmen via een computer ideaal: "Aan het eind van de verkiezingsdag drukte je op de knop en dan rolde de uitslag eruit. En de resultaten bracht je naar het hoofdstembureau en die stopte ze in de computer  en tien minuten later was de einduitslag bekend", vertelt de burgemeester enthousiast. 

Nieuwe rubriek 


Van der Werff deed zijn uitspraken bij Omroep Flevoland in de uitzending van Odeke en Jeroen. Zij trapten samen met de burgemeester de eerste aflevering af van 'Vandaag Het Gesprek met...' Een serie gesprekken met mensen die het voor het zeggen hebben in de provincie.

Een flink aantal bestuurders uit Flevoland is uitgenodigd voor de rubriek, maar niet iedere burgemeester bleek daar op te zitten wachten. De burgemeesters uit Almere en Noordoostpolder, de commissaris van de Koning en de dijkgraaf van waterschap Zuiderzeeland daarentegen wel; zij zeiden ja. En burgemeester van Noordoostpolder Aucke van der Werff was vrijdagmiddag dus de eerste gesprekspartner. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel