Kees Ahles nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Almere

ALMERE • Ma 26 maart 2018 | 10:32 • Maandag 26 maart 2018 | 10:32

Kees Ahles is unaniem gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Almere. Normaal gesproken wordt de lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen ook automatisch fractievoorzitter, maar dat is nu niet het geval.

Lijsttrekker Frits Huis van de partij laat weten het fractievoorzitterschap van Ahles te steunen. Huis stelt bij de verkiezingen alleen 'het gezicht' van Leefbaar Almere te zijn geweest om stemmen te trekken. "Ik heb toch het bekendste hoofd. Dat doel is nu gediend." Na deze periode wil Huis stoppen met de politiek in Almere. Hij keert ook niet terug als wethouder.

Verloren


De nieuwe fractievoorzitter Ahles houdt wel rekening met de mogelijkheid wethouder te worden. Momenteel is hij de wethouderskandidaat op de portefeuille financiën. "We hebben vrijdag een gesprek gehad met de informateur. In dat gesprek heb ik aangegeven dat Leefbaar wel bestuursverantwoordelijkheid wil nemen, maar dat we niet vooraan staan. We hebben namelijk bij de verkiezingen verloren."

Nieuwe gementeraad


Ahles was de afgelopen vier jaar fractie-assistent op de portefeuilles financiën, grondbeleid en de gemeentelijke organisatie. Naast Ahles en Frits Huis neemt ook nieuwkomer Elian van Nunen plaats in de fractie. De nieuwe gemeenteraad wordt donderdag op het stadhuis geïnstalleerd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel