Gemeente maant Keolis om problemen aan te pakken

ALMERE • Za 31 maart 2018 | 10:14 • Zaterdag 31 maart 2018 | 10:14

Busbedrijf Keolis krijgt een aanmaning van de gemeente Almere om het aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) in de stadsbussen snel op orde te brengen. Ook moet het bedrijf enkele andere zaken regelen, zoals de uitrusting van de bussen en de niet goed werkende apparatuur.

Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Ze hebben een gesprek met Keolis gehad en hebben er vertrouwen in dat het bedrijf de 'resterende startproblemen' zal oplossen. Desondanks willen B en W de busmaatschappij formeel in gebreke stellen, om ervoor te zorgen dat de afspraken ook worden nagekomen.

Voor de zomer moet alles in orde zijn. Alleen zal het afgesproken aantal van 40 bevoegde BOA's pas half augustus aan het werk zijn in de bussen.

Keolis verzorgt sinds december 2017 het stadsvervoer in Almere. Begin dit jaar was er kritiek vanuit de gemeenteraad, omdat er niet voldoende BOA's in de bussen meereden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel