Medewerker Rietlanden verdacht van seksueel misbruik

LELYSTAD • Do 5 april 2018 | 13:23 • Donderdag 5 april 2018 | 13:23

Een medewerker van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad is geschorst omdat hij wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag met een minderjarige leerling. Dat meldt de school in een brief aan alle ouders.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de man wordt verdacht van seksueel misbruik. Justitie onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is van strafbare feiten. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor ontoelaatbaar gedrag naar andere leerlingen.

Een woordvoerder van de school wil alleen kwijt dat het om een medewerker gaat en wil niet benoemen of dit een leraar is. Ook wil hij niet zeggen of de leerling een jongen of meisje is en wat er is voorgevallen. De verdachte mag het onderzoek thuis afwachten, maar mag geen contact meer met de leerling hebben. 

De beschuldigingen kwamen in maart naar voren, maar de school mocht dit van het Openbaar Ministerie niet eerder communiceren. Dat had te maken met het onderzoek en de privacy van de betrokkenen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel