Plan voor rotondes op Vogelweg

FLEVOLAND • Do 5 april 2018 | 21:49 • Donderdag 5 april 2018 | 21:49

Er komen mogelijk twee rotondes op de Vogelweg ter hoogte van de woonwijk Almere Hout. Dat is het plan van de provincie, maar de gemeente Almere moet daar nog wel aan meewerken. Provincie en gemeente zijn daarover in overleg. 

De N706 tussen Lelystad en Almere gaat dit jaar op de schop. De provincie wil groot onderhoud plegen aan de gehele Vogelweg. De gemeente Almere wil graag rontondes op de kruising met de Nachtegaallaan en op de kruising met de Kievitsweg en de Tuureluurweg. 

De provincie heeft Almere schriftelijk laten weten bereid te zijn de rotondes mee te nemen in het project, maar dan moet de gemeente de rotondes betalen. Ook moet Almere het wegdeel na oplevering in eigendom en beheer van de provincie overnemen. 

De gemeente Almere moet daar nog een besluit over nemen. Het is niet bekend hoeveel geld de aanleg en het onderhoud van de rotondes kosten. De provincie wil het groot onderhoud aan de Vogelweg dit jaar uitvoeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel