"Door piano spelen kan ik mijn emoties uiten"

ALMERE • Za 7 april 2018 | 11:04 • Zaterdag 7 april 2018 | 11:04

Piano spelen is voor Mark Kirkenier uit Almere zijn lust en zijn leven. Het is voor hem een manier om zijn emoties te kunnen uiten. Door zijn autisme vindt hij dat namelijk moeilijk om te doen. Om te vieren dat hij nu al vijf jaar als professioneel pianist bezig is, gaf hij vrijdagavond een jubileumconcert in de Glasbak in Almere. 

Op 7-jarige leeftijd zat Mark voor het eerst achter een piano bij zijn tante thuis. Hij merkte dat het spelen hem veel rust gaf. "Door mijn autisme vond ik het altijd lastig mijn emoties te verwoorden. Maar door het piano spelen kan ik mijn emoties daar in kwijt," legt de pianist uit. 

Op dit moment is Mark vooral bezig als 'zorgpianist', zoals hij het zelf omschrijft. De Almeerder speelt vooral in zorgcentra. "Het is mooi om voor de kwetsbare groep wat te kunnen betekenen," zegt Mark. "Als je dan een glimlach bij iemand ziet, of een traantje over de wang rollen, dan is dat voor mij een bekroning op mijn werk." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel