Geen doorgang Oostvaardersplassen naar Veluwe

FLEVOLAND • Di 10 april 2018 | 19:49 • Dinsdag 10 april 2018 | 19:49

Gelderland heeft geen ruimte en geld voor een verbinding tussen de Veluwe en de Oostvaardersplassen. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland in antwoord op vragen van de Gelderse Statenfractie van de Partij voor de Dieren. 

Verschillende organisaties, zoals het Wereld Natuur Fonds, riepen op om zo'n verbinding aan te leggen, zodat het leefgebied van de grote grazers in de Oostvaardersplassen groter zou worden. Plannen voor zo'n natuurlijke verbinding lagen in het verleden al op tafel. Het idee was om de Oostvaardersplassen te verbinden met het Horsterwold bij Zeewolde. Op die manier konden de grote grazers richting de Veluwe trekken. De plannen voor dit Oostvaarderswold zijn uiteindelijk geschrapt

Eerder liet de provincie Flevoland al weten dat het niet reëel zou zijn om Oostvaarderswold alsnog aan te leggen. Volgens een woordvoerder is het aangewezen gebied in de afgelopen jaren op verschillende andere manieren ontwikkeld en is daarbij geen rekening meer gehouden met de aanleg van de verbindingsstrook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel