Witte kruizen, bloemen en langzaam rijden

FLEVOLAND • Zo 15 april 2018 | 11:56 • Zondag 15 april 2018 | 11:56

Actievoerders hebben zondag bloemen gelegd bij de Oostvaardersplassen als protest tegen het beleid rond de grote grazers in het gebied. 

Na het bloemen leggen zijn de actievoerders in een lange stoet van auto's vertrokken naar het provinciehuis. Rond 15:00 uur hebben de actievoerders langzaam over de A6 gereden van Lelystad richting Almere. De auto's reden zo'n 60 tot 70 kilometer per uur. Volgens het ANP stond er op het hoogtepunt 12 kilometer file en was de vertraging 10 minuten.

Tegelijkertijd hield een andere actiegroep een stille tocht door Lelystad. Voor de ingang van het provinciehuis werd een wit kruis gelegd.

Weer andere actievoerders zijn in de nacht van zaterdag op zondag over de hekken van de Oostvaardersplassen geklommen. Zij hebben naast de spoorlijn witte kruizen en een zwarte doodskist geplaatst.

  

 

Deel artikel

reacties (70)

 • Klh. Hoefsmit

    Wo 18 april 2018 Woensdag 18 april 2018

  Eens, net als 70% van weldenkend Nederland, weet ik dat in Nederland alleen nepnatuur bestaat. Bovendien is Oostvaardersplassen uitgegroeid tot een ecologisch openluchtlab. Anders gezegd, in principe zijn het gewoon dierproeven die hier gaande zijn. Door slecht beheer van het gebied zijn deze winter dus 3000(!) grote dieren uitgehongerd, zodat het 'natuurlijk proces' bestudeerd kan worden. Als in een lab 3000 uitgemergelde dieren het loodje leggen, zou iedere weldenkende Nederlander daartegen moeten protesteren. Oja, ik ben geen dierenactivist of zo, maar een 'gewone' Flevolander die niet meedoet aan protestoptochten.

  reageer
 • M

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Een actievoerder noemt de dieren in de Oostvaardersplassen "lief". Er bestaan geen lieve dieren in de OVP, het zijn immers geen huisdieren. Wel zijn het prachtige, mooie dieren, die onderdeel uitmaken van een natuurlijk systeem. Zoals dat hoort te gaan in een natuurgebied als de OVP. Lief heeft er niets mee te maken. De term Rest in Peace kan voor deze dieren al helemaal niet opgaan, allemaal vanuit de mens bedachte uitspraken, gebaseerd op het "vermenselijken" van in de natuur levende dieren. Deze dieren zijn niet zielig, ze leven hun leven op het ritme van de natuur. In een kudde, zoals dat hoort bij sociale/groepsdieren. Dat is mooi en hard tegelijk, soms keihard, maar niet zielig.
  Wat wel zielig is, is de manier waarop bijvoorbeeld bepaalde "dierenliefhebbers" (zeker niet alle paardenliefhebbers) hun paarden, die in dit geval wel als boerderij dieren leven, deze groepsdieren het sociale leven en genoeg beweging onthouden. Ze staan vaak alleen in een veel te kleine box en hebben (te) weinig beweging. Daar is net een landelijk onderzoek naar gedaan. Hopelijk zal daar snel een betere wetgeving voor komen, met bijbehorende beboeting bij het niet naleven van regels. Laat daar de aandacht maar eens goed naar uit gaan. En waarom geen actiegroepen in het leven roepen om hiervoor de aandacht eens goed op te eisen ?! RIP huis/boerderij/manegepaarden !

  reageer
 • D

    Di 24 april 2018 Dinsdag 24 april 2018

  precies dat..selectieve dierenliefde ...net als het stukje vlees wat de meeste niet kunnen missen

 • Pa

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Ik word de overlast en onbezonnenheid spuugzat. Kunnen we tegenactie houden bij die lui voor de deur...idioten zijn het...troep maken..regels overtreden ..wet overtreden ...Bambi heeft nooit bestaan hè. ..mafkezen

  reageer
 • Volger

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Die actievoerders zijn in en in triest, als ze die beestjes willen helpen ga dan niet daar staan blèren. Wat denk je hoeveel onrust dat voor die dieren met zich meebrengt?

  Ik heb filmpjes gezien van actievoerders die aan het filmen waren dat herten over het hek sprongen, om aldaar te gaan eten. Vervolgens werd de auto gestart en gingen ze naast de etende herten staan gillen en roepen dat het zo geweldig is. Uit schrikreactie springen die herten dus weer terug over het hek en eten niet verder.
  Een negatieve reactie hierover hoef je niet te geven. Enige wat deze mensen willen bereiken is de held zijn en gezien worden hoe geweldig ze zijn.

  Misschien is een talentenjacht een optie voor de actievoerders? Worden ze gezien en kunnen de dieren weer rustig hun gang gaan.

  reageer
 • Piet

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ik vraag me af, gaat dit over dierenleed of over mensen die niet tegen het zien van dode dieren kunnen ? En die paardentrailers: was dat serieus en wilde men deze paarden meenemen, uit hun familieverband halen, en dan ... ? Achter het huis stallen op een grasveldje van 20 m2 ? Proberen er een zadel op te hangen ? Of gewoon een aantal op een grasweide neerzetten (wat een vooruitgang!)? Of toch maar de paardenslager inschakelen en er wat goedkope paardenbiefstukjes uithalen?
  Ik krijg toch het gevoel dat deze 'actievoerders' eigenlijk gewoon sensatiezoekers zijn, volgende week maar weer naar fc Utrecht??

  reageer
 • Pp

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Helemaal eens....
  Wat een ongelovelijke rare lui...houden zich zelf niet aan regels...Maar dwingen de anderen...Lijkt wel iets met terreur !!
  Al zou ik inhoudelijk eens zijn...Hier neem je dan echtvinhoudelijk afstand van

 • laat alle reacties zien
 • Leny

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Politie gaf bij Almere aan: einde betoging! heeft de hele tijd de auto"s begeleid. Beter opletten of een nieuwe bril kopen.

  reageer
 • Gebruiker

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Mariska

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  En daar stonden ze dan op de dijk allemaal met de auto lekker in de berm geparkeerd, want het leven wat daar in zit is niet belangrijk. Die diertjes hebben geen grote bruine kijkers en dus niets te zeggen. En vervolgens ook nog lekker gaan autorijden met zoveel mogelijk auto's want daarmee ben je ook echt heel goed voor de natuur......

  reageer
 • Zeewoldenaar

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zouden onze wekelijkse actievoerders zich niet beter kunnen bezighouden met demonstraties voor ambassadegebouwen van landen waar mensen dagelijks lijden onder oorlogsgeweld en onderdrukking? En dat al sinds jaren!

  reageer
 • marij

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Ik heb meer met dieren, dan met mensen. Er zijn genoeg op geld beluste instanties die zich hiermee bezighouden. Deze dieren hebben niemand, dus zijn wij er om voor op te komen. Ga jij die mensen in nood maar helpen, weldoener.

 • Nopper

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Vandaag lekker thuis geweest , zonder radio, tv , internet, smartphone. Wat is het leven mooi!

  reageer
 • A6

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Reed op de A6 om 15 uur. Hoezo netjes. Die idiote reden ook over de vluchtstrook. Ze werden gelukkig bij Almere van de weg gehaald. Super gevaarlijk. Verder weten ze niet waar ze het over hebben. Bij voeren levert weer meer jongen op dus nog meer beesten. En dan.....

  reageer
 • Johan1

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  De wolf kan er nog wel bij, kan de natuur zijn gang gaan..!

  reageer
 • kees d.

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  De wolf zal zich te goed doen aan de verzwakte dieren die toch doodgaan. Na een paar zachte winters met hoge temperaturen waardoor het gras bleef groeien en er genoeg te eten was is de populatie "grote grazers" flink toegenomen. En dan nu de winter dat het gras niet groeit en er te veel dieren zijn krijgt iedereen er van langs en doet niemand het goed. Maar de dieren die nu deze winter hebben overleefd zijn sterk, levensvatbaar en gereed voor voortplanting. Ook zonder wolf regelt de natuur zichzelf.

 • Eibert Draisma

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Petje af voor Staatsbosbeheer! Die kunnen de rommel die deze boze dierenliefhebbers achterlaten allemaal weer opruimen. Ze bieden ook geen enkele oplossing voor “het probleem”. Bijvoeren? Maakt het probleem alleen maar groter. Hekken weg, want zo is het geen natuur? De hekken beschermen het verkeer van de mensen. Uitvoeren van het oorspronkelijke plan van SBB om de OVP te verbinden met de Veluwe? Dat plan is door VVD/CDA met steun van de PVV (die nu ook jammert) afgeblazen. De actiebijvoerders hoor je er niet over, wel verketteren ze de Partij voor de Dieren die dat plan nu juist wel wil uitvoeren! Al met al hoop ik dat die bijvoerden met hun wagens en trailers eindelijk wegblijven en dat de rust voor de dieren en voor de natuurliefhebbers, die daar graag wandelen en fietsen, gauw weer terugkeert.

  reageer
 • Piet

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Helemaal mee eens, dieren moeten meer de ruimte krijgen, de aanleg van nieuwe natuurgebieden is belangrijk voor de toekomst van het leven. Misschien moet de 'facebook-actiegroep' gewoon pleiten voor vermindering van het aantal mensen (bron van alle kwaad), en voor (sterke) uitbreiding van vrije natuur waar dieren kunnen leven en sterven zonder dat dit door de mens wordt geregisseerd. Want wat ze nu doen dient geen enkel doel!

 • OOstvaarder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Deze actievoerders op de A6 € 500 boete geven wegens gevaarlijk rijden en die bij het provinciehuis ook. Zijn gewoon criminelen die het verkeer in gevaar brengen.

  reageer
 • Jelle

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Hebben ze art. 5 voor uitgevonden, in gevaar brengen en onverantwoord rij gedrag. Invorderen rijbewijs, en als ze dan weer komen demonstreren dan zijn ze echt natuurbewust lekker op de fiets.

 • John

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Volledig mee eens. Situatie was gewoon soms gevaarlijk veroorzaakt door deze terroristen. Was zelf op a6 en deze dwazen dachten dat zij alleenrecht hadden. Politiemelding gedaan omdat situatie onveilig was. Deze gasten met hun oude barrels zouden direct moeten worden aangehouden. Protesteren mag, hoewel nu dit beetje zeurderig begint te worden. De actie op snelweg was crimineel en terroristisch. Bewust mensen in gevaar brengen voor eigen wil. Waardeloze gasten. Gelukkig haalde politie aantal van de weg in almere. Hoge boete geven.

 • Leonard

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ik ben vegetariër, om te voorkomen dat dieren onnodig sterven. Zijn jullie dat ook mijn waarde actievoerders?

  reageer
 • Frank

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  De hype is er weer. Na de nieuwe wildernis wat o zo gaaf was. Natuur zijn gang laten gaan. Ja 4 meter water staat er dan. Maak er een bio vleesproductie van en voer de beesten. Zo hebben zij een beter leven en wij een eerlijk stukje vlees. Staatsbosterreur denkt daar heel anders over. Ook tijdens de Nieuwe Wildernis hype.

  reageer
 • Meerisminder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Niet alleen Staatsbosbeheer maar 70 % van weldenkend Nederland ;)

 • Sonja

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Top!!! Punt is nog lang niet bereikt blijkbaar... vooral doorgaan dus!!

  reageer
 • asjemenou

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Als je het maar laat. Dit soort hypocritie hebben we in Nederland niet nodig!! Ga eens naar Afrika waar alle bossen veranderen in droge woestijn omdat jij ( ja ook jij actievoerder) hout nodig hebt voor je (tuin)meubeltjes. Daar op de savannen en de woestijn sterven jaarlijks miljoenen dieren aan honger en droogte. Ga daar protesteren stelletje hypocriete mafketels!

 • Mar

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Jammer dat er voor veel mensen weer een dag in korte tijd, is verpest door die actievoerders die zo veel tijd blijken te hebben om dit in korte periode te blijven herhalen.
  Dat men ergens tegen is mag op een goede manier geuit worden, maar hier wordt er alleen aan eigen aandacht gedacht en niet eens een tijd eerst af te wachten om te zien of er veranderingen optreden hetgeen ook niet gelijk zal kunnen gebeuren.
  De Gemeente spreekt dat het verkeer niet is gehinderd op de A6, is een file die ontstaat dan ook geen hinder zeker :(

  reageer
 • Almeerder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ik snap het wel! Vreedzame manier! 👍

  reageer
 • Albert

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ze beginnen wat irritant te worden deze groep mensen, men moet niet doorslaan. Deze groep hard aanpakken met hun vervelende gedrag.

  reageer
 • kees d.

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Stelletje gestoorde maniakken!!!! Je begeeft je op het terrein van Pro Rail en dus ben je strafbaar. Je rijdt 60 a 70 km/u op de A6 dus ben je strafbaar omdat minimum snelheid 80 km is. En jullie weten niet eens hoe de natuur werkt. En als je toch iets wilt doen! Ga dan eens kijken bij de commerciële Maneges waar paarden in veel te kleine boxen staan, te weinig gezamenlijk in een weiland mogen lopen en de boxen super vervuild zijn.

  reageer
 • Sven

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Met je eens!

 • Volger

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Bijzonder konic, in de brief was heel duidelijk te lezen dat zij zich aan de aangegeven snelheid zouden houden.
  Aan de snelheid houden betekend dus dat zijn hier geen toestemming voor hadden.

  Allemaal lekker op de bon!

 • Konic

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Beste Kees D,

  Blijkbaar heb je een stukje gemist Ze mochten 60 a 70 km /u rijden op de A6. Hiervoor hadden ze allemaal toestemming. En de meesten weten juist wel hoe de natuur werkt. OVP is namelijk geen natuur. Dieren leven in gevangenis niks natuur aan. Dus loop toch niet van die onzin te vertellen stemmingmakerij noemen we dat in Nederland!

 • Jan van Berend

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  n Nederland mag je alleen op de snelweg met een auto welke minimaal 60 km/u kan rijden. Dus een tractor mag niet op de snelweg. Maar er is geen minimum snelheid wettelijk vastgesteld.

 • Simon

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Was een kleine groep. Animo van deze sensatieprotesteerders neemt duidelijk af.
  Nieuwtje is dr duidelijk vanaf.
  De oprichtster Vrolijk zou ook al uit de groep zijn gestapt.
  En nu allemaal weer gewoon aan het werk....

  reageer
 • e.sikkema

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  ik vind het juist goed dat er tegen word opgestaan dierenleed kan niet worden getolereerd als ik de reacties lees hier boven jullie zijn geen dierenliefhebbers merk ik wel jullie zullen zelf maar een maand zonder etten zitten dan piep je wel anders als ik de reacties boven lees hebben jullie weinig verstand denk net als een vistick

  reageer
 • Berhard

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zo te lezen heb jij getypt met een visstick.

 • Geïrriteerd

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Gaan al die actievoerders 8 december a.s. ook meelopen met de schreeuw om leven mars in Den Haag? Dat zou een top-actie zijn.

  reageer
 • Daisy

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Lijkt me niet, nog meer mensen geeft nog meer dierenleed. Er zijn al teveel mensen op deze aarde ten koste van de dieren.

 • Dina Motu

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Deze actievoerders beginnen nu echt hun geloofwaardigheid te verliezen, zielig clubje mensen die doordreinen wat willen ze nou eigenlijk nog?
  Hekken vernielen, verrotte beschimmelde balen over de hekken dumpen,snachts het terrein betreden en nog meer stress voor de dieren geven. Stelselmatig alle berichten van sbb met honderden tegen berichten bestoken die echt te onfatsoenlijk voor woorden zijn . En dan die idioten die tuk zijn op het maken van foto's van kadavers daar gaan ze helemaal in op , hoe ziek moet je dan wel niet zijn?
  Ga naar huis , jullie hebben je punt gemaakt ,iedereen is jullie gedrein meer dan zat.

  reageer
 • Angelina

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Helemaal mee eens! Het gaat deze mensen helemaal niet meer om dierenleed ( dan zouden ze echt beter tegen megastallen kunnen demonstreren) en dit zijn al helemaal geen dierenliefhebbers, dan zouden ze de rust ' snachts niet komen verstoren en ook niet met trailers aankomen (serieus!!!). Dit zijn gewoon een stelletje kleuters dat hun zin niet krijgt...

 • Rob

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Genoeg bemoeizucht door overemotionele niet-deskundigen! Ga weg en ga wat zinnigs doen!

  reageer
 • Plukkie

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Mag ik nu weer eens gewoon daar gaan fietsen en wandelen?
  Als die actievoerders nog iets willen doen dan heb ik wel een tip: mijn vader zit in een verpleeghuis en omdat er te weinig hulp is heeft hij bijna iedere dag koud eten. Hij kan nl niet zelfstandig eten.
  Ga daar eens actief voor voeren.

  reageer
 • marij

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Waarom verzorg jij je vader niet thuis dan, en stop je hem in een verpleeghuis? Of waarom verzorg jij hem zelf niet in dat verpleeghuis. Doe daar zelf maar eens wat aan, ipv tegen ons te roeptoeteren.

 • San

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Je zou natuurlijk ook ZELF je vader eens eten kunnen gaan geven iov anderen opdragen dit te doen....
  Dat is pas schandalig!

  Nb. Nee ik ben géén actievoerder!

 • Bm

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Respect voor alle actievoerders die de dieren een stem geven ! Ga zo door!

  reageer
 • PT

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  In en in triest volk....

  Je hebt je moment of fame weer gehad. Nou snel naar huis. Neem een kopje brandnetelthee, doe je sandaaltjes uit, geitenwollen sokjes op het sloophouten tafeltje en je smoel houden.

  De natuur lekker haar gang laten gaan!

  Moeilijk he? Als de echte, harde, werkelijkheid van de natuur in je achtertuin is.

  reageer
 • M.

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Tegen dierenleed, maar wel zo gruwelijk gevaarlijk rijden op de snelweg dat wij een aantal x vol op de rem moesten omdat ze hun auto met 40 voor onze auto gooide waardoor de hond gelanceerd wordt. idioten. Demonstreren oke, maar zorg dat het veilig gebeurd.. Politie doet trouwens echt hun best maar het gros van deze mensen denken gewoon echt niet na!!

  reageer
 • Jan

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Hou nou toch een keer op joh ga lekker een biefstuk eten of zo stelletje beroeps demonstreerders zoek een baan ga werken en laat die dieren met rust hebben die beesten veel meer aan

  reageer
 • De ingenieur

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Er is niemand aanweizg op zondag. En ga het eigen weekend verpesten met langzaam rijden.

  reageer
 • Gebruiker

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • John

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Belachelijke acties. Punt is gemaakt. Nu weer lekker naar amsterdam. Zou wel mooi zijn als politie eens optreed op a6. Wij hebben namelijk niet zoveel tijd als deze gasten.

  reageer
 • kees d.

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  ze zijn onder politie begeleiding naar de A6 gebracht.

 • ./\/\.

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Het moet eens afgelopen zijn met dit stelletje zeurende kleutertjes. Jullie punt is gemaakt. Er is nu genoeg te vreten. Wacht het voorstel af voor de komende seizoenen. En ga wat doen met je leven.

  reageer
 • Jacob

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Respect voor iedereen, die zich zo inzet voor het dierenleed in de Oostvaardersplassen. Het werd eens tijd. En de opmerkingen mbt uitkeringtrekkers en "kunnen beter aan het werk gaan" en uitgeprocedeerde asielzoekers slaan werkelijk nergens op. Hoe verzin je het?

  reageer
 • Simone

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Nee Jacob, wat deze mensen doen slaat helemaal nergens op. The truth hurts. De dieren worden hier echt niet mee geholpen. alleen maar mensen die niets beters te doen hebben en anderen lastig vallen.

 • HoHa

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Spanning opvoeren en aandacht vragen dat is de achter liggende gedachte van de actievoerders
  En zeker op zijn plaats maar de middelen die gebruikt worden daarbij zijn vraagtekens te zetten.
  Frans Vera heeft gefaald zijn dromen zijn bedrog arme SBB medewerkers die zijn plannen moesten uitvoeren.
  Waar komen Pieter van Geel en zijn deskundigen eind april mee aandragen ik ben zeer benieuwd.
  De oplossing is terug naar een situatie zonder grote grazers of beperkt.
  Terug naar biodiversiteit ruimte voor foerageren vogels enz.

  reageer
 • hj

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Jaap, bekijk de jaarreportages van sbb over de vogelstand in de ovp eens, zal je zien dat ALLE vogelsoorten geminimaliseerd zijn de laatste 10 jaar. behalve de zeearend, die stand is 100% gegroeid( van 1 naar 2)

 • Jaap

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Volgens mij is het niet helemaal bekend bij u, wat er al aan diversiteit aan vogels en groot WILD aanwezig is in de oostvaardersplassen.

  Dus ga naar huis, laat Lelystad met rust, dan kunnen wij weer van de natuur en stolte genieten.

 • Ongerust

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Wat een ziekelijk stelletje onruststoker! Deze acties kosten ons belastingbetalers klauwen met geld. Dat geld had beter in het ontwikkelen van een goed plan gestoken kunnen worden. Ze hebben hun punt gemaakt, zet die domme acties nu eens in om daadwerkelijk samenbre kijkken naar een oplossing. Constructief meedenken heet dat🤔

  reageer
 • Fred de Vries

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Is al duidelijk hoe laat die bijvoertokkies langzaam gaan rijden?

  Moet ook nog over de A6, namelijk.

  reageer
 • Corrie van hiernaast

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ze hadden me vanmorgen mooi kunnen helpen bij nesten zoeken van de weidevogels. Dat zijn echt dieren die Hulp nodig hebben. Protesteren lijkt bij sommigen wel een hobby. Maar echt iets doen is teveel gevraagd

  reageer
 • Veertje

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Respect voor alle actievoerders, die zich inzetten deze dierenmishandeling een halt toe te roepen. En de opmerking, dat men beter kan gaan "werken" slaat absoluut nergens op. Wat mij betreft gebrek aan woorden.

  reageer
 • Henk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Waar zijn deze actievoerders dan bij de intensieve veeteelt en dierentuinen? Oh nee dat doen ze natuurlijk niet. Op hun facebookpagina staat dat ze eerst koffie en een hamburger gaan eten en dan demonstreren. Zo dun zijn hun principes dus! Dus respect? Niet voor dit zooitje, wel voor de boswachters. Ook geen respect voor de provincie (buigt voor terreur) en de burgemeester (die dit niet durft te verbieden.

 • Bert

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Castreren die mooie beesten en geef ze goed en veel voer, meer is het volgens mij niet. Is iedereen blij toch

  reageer
 • Jan

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zo spreek je niet over die demonstranten!

 • Carlo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Het begint allemaal heel vervelend te worden. Rot lekker op !!

  reageer
 • Flevo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Wat ontzettend overtrokken allemaal. Laten ze zich zo druk maken over medemensen in nood. Je mag je betrokken voelen en dat laten merken, maar dit is echt buiten-proportioneel

  reageer
 • maggie

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Jammer dat er hier zo respectloos wordt gereageerd, dat is dus ook Nederland, om je kapot te schamen..gaan jullie maar lekker door met je zielige lege leventje en stop je blik maar bij je mobieltje en geen meter verder...echt sneu.

  reageer
 • Hypo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Wat een hypocrieten mensen zijn dit. Bijna lachwekkend. Een stille tocht voor dode dieren...

  Wie zijn voornamelijk deze mensen, boeren, jagers en paardenliefhebbers...

  Op Facebook zag ik een oproep waarbij ze vooraf broodjes hamburger gaan eten. Wel rouwen om dieren die ongekend meer ruimte hebben gehad dan dieren in de bioindustrie. En dan wel dieren eten die een vierkante meter (of minder) leef ruimte hebben, niet bij hun moeder mogen blijven, het daglicht nooit zien en een sterftepercentage van 100% hebben.

  (en dan las ik van de week een artikel hoe paarden wegkwijnen in maneges, horen, zien... ZWIJGEN).

  Maar goed het zal vast een vergelijking zijn die niet gemaakt mag worden...

  reageer
 • Angelina

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Nee, deze vergelijking is op Twitter ook al vele keren gemaakt, maar dat ligt allemaal erg gevoelig bij deze actievoerders! Zal wel iets met die broodjes hamburger te maken hebben.....of die Konikpaarden zijn toch een stuk meer knuffelbaar dan een varken.
  Denk dat deze mensen het voortaan gewoon lekker bij een kinderboerderij moeten houden!

 • Tuuk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Wat een vreselijk sneu volk! Maar wel vanavond heel hypocriet een lekker stuk vlees op hun bord!

  reageer
 • proOVP

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  jullie schrijven over actie en gebruiken daarbij een foto met een brug met spandoeken ! hebben jullie wel gelezen wat er op deze spandoeken staat ? dit is een actie tegen de actie voerders.

  reageer
 • A6 rijder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Expres langzaam rijden is strafbaar, aanpakken die automobilisten!

  reageer
 • Essie

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  @Dirk: klopt, er geldt alleen een maximum snelheid... Maar er is ook bepaald in de wegenverkeerswet dat je geen gevaar of hinder mag mag veroorzaken... 60 rijden waar 120 of 130 is toegestaan is per defenitie hinderlijk en kan ook gevaarlijk zijn. Hoppa.....dikke bekeuring.....

 • Dirk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  ga rijlessen nemen dan kunnen ze je nog wat bij brengen , er is alleen een maxium vast gesteld voor snelwegen

 • Willem dronten

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Wordt het niet eens tijd dat daar op ingegrepen wordt langzaam rijden op de A6
  Sluit deze gekken op voor een lange tijd

  reageer
 • Ina

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Opsluiten in Almere Binnen (staat toch leeg) hebben ze uitzicht op de ovp en kunnen ze zien wat er echt gaande is.

 • Henk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ik heb ze zien staan bij het provinciehuis. Slechts 10 sneue types die een briefje wilde geven maar niet serieus werden genomen. Ik vind ze ook wel zielig worden die actievoerdertjes, kunnen we geen stille tocht voor ze houden. Geef sneue types ook een kans oid?

  reageer
 • Veertje

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Beste Henk. Weet u wat sneue types zijn? Personen, die mensen die zich wel bezig houden met dit dierenleed voor schut willen zetten. U heeft zeker nooit dieren in de OVP zien kreperen?

 • Henk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Het gaat goed in Nederland! Er zijn blijkbaar weinig problemen waar mensen zich druk over maken, of die mensen zien de echte problemen niet. Een meningsverschil tussen experts en mensen die eens iets via Google lezen, is toch niet echt zo'n groot probleem?

  reageer
 • Johan

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Allemaal veel teveel vrije tijd .....

  reageer
 • joop

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zonder een goed alternatief rotzooi trappen. Maak je eens druk om de bio industrie, kijk eens wat daar aan dieren dood gaat per dag jaarrond op een vreselijke manier.

  reageer
 • Daisy

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ik las dat ze eigenlijk een broodje met beleg uit die industrie wilden nuttigen, dan sta je er mooi op.

 • Almeerder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  omg, punt is allang gemaakt... Deze "aktievoerders" beginnen ondertussen vervelend, recalcitrant gedrag te vertonen. Zo'n beetje als een klein kind wat zijn zin niet krijgt...
  Laat die "aktievoerders" eens wat nuttigs gaan doen, werken ofzo...

  reageer
 • Flevolander

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Laat deze groep nietsnutten eens gaan werken. Ze zijn een giftige angel voor onze samenleving

 • Almeerder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  "Actievoerders rijden langzaam over A6" ?!? Wat is dit voor kolder? Allemaal aan de kant zetten en een bekeuring uitdelen. Misschien helpt dat: van een uitkering een bekeuring moeten betalen...

  reageer
 • Karin

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  wat een zielige bedoening zeg....ga je over belangrijker dingen druk maken!!!!

  reageer
 • Joep

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Goede opkomst ook. Minder dan 100 demonstranten zo te zien. Wat een zielige vertoning.

  reageer
 • Fons

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Direct afvoeren die uitkeringstrekkers met hun zelfgebreide truitjes.
  De ene week zie je ze bij uitgeprocedeerde asielzoekers, de andere week staan ze te janken bij het het van de OVP.
  Zoek een baan, ga je nuttig maken voor de maatschappij.
  Ik hoop dat er keihard tegen deze idioten wordt opgetreden.

  reageer
 • Pfff

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ben vandaag ook geweest. Jammer dat ik zo vroeg op moest staan. Ben ik niet gewend.
  Gelukkig kan ik de rest van de week weer uitslapen.

  reageer
 • Rob

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  @Janos:

  Held? Nou zeg, dat ben je dan al gauw. Zou de lat vooral niet te hoog leggen, kan je jezelf ook nog eens als held benoemen. Of ben je dat al door hier te reageren?

 • janos

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  U denkt leuk te zijn ,dit zijn helden die opkomen voor het vreselijk en onnodig lijden van deze weerloze dieren.

 • Henk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  En daarna met z'n allen naar Artis

  reageer
 • Flevo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  En daarna aan de bbq.... Of even bij McDonalds langs..

 • Luppien

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zotteklap.

  reageer
 • MarkS90

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Die actievoerders worden alleen maar uitgelachen of genegeerd.

  reageer
 • Daisy

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Dat hebben ze inderdaad aan zichzelf te danken, het is een sneue vertoning aan het worden.

 • Hans49

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Maak nou toch eens korte metten met die anarchisten. Volgens mij staan die kruizen langs het spoor waar je helemaal niet mag komen, bewust verkeershinder veroorzaken op de A6, vernielingen aanrichten enz.
  Oppakken, niemand zal ze missen....

  reageer
 • Gebruiker

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Mick

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Gaat dit allemaal niet te ver?
  Jonge jonge

  reageer
 • Jo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Sneu. Iedereen zijn mening, prima. Maar ik dring die van mij toch ook niet op? En hinder daar anderen ook niet mee. Als men het respect toont naar de medemens zoals zijn doen naar de (dode) dieren dan hoeft deze poppenkast helemaal niet. Actievoerders, stoor en belemmer uzelf en niet een ander!

  reageer
 • Ron

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Prima, de mensen van SBB, de beleidsbepalers moeten vervangen worden. Niet capabel.

  reageer
 • Boels

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  @Ron:
  Nee, de aanstichters!
  De academische malloten die de maakbare natuur hebben uitgevonden en de organisaties die het ooit hebben toegejuicht.
  Dus op naar Amsterdam en Wageningen!

 • Flevo

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  En dat bepaalt deze hysterische club?

 • Henk

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Echt wetenschappelijk standpunt.

 • Jan

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Zo betrokken met de natuur en dan lekker in je auto gaan zitten luchtvervuilen om je punt te maken.. zucht..

  reageer
 • Moraaridder

    Zo 15 april 2018 Zondag 15 april 2018

  Ha ha ha wat een mafkezen een langzaam aan actie
  . Moet niet gekker worden. Hebben die beesten in de OVP wat aan.

  En de bloemen? Die vreten die beesten ook niet en hebben de afgeschoten dieren ook niets aan.

  Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert