Baksteen door raam van burgemeester

URK • Zo 15 april 2018 | 12:31 • Zondag 15 april 2018 | 12:31

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een baksteen door een raam van zijn ambtswoning gekregen. Dat meldt de burgemeester via Twitter. 

Op de foto's is te zien dat er een flink gat zit in het raam van zijn huis. Van Maaren schrijft dat het vernielen van gemeente-eigendom niet cool is. 

De burgemeester hoopt dat inwoners van Urk hem willen tippen wie het gedaan heeft. Anders moeten alle Urkers opdraaien voor de kosten schrijft Van Maaren. 

Ambtswoning burgemeesters vaker slachtoffer


Het is niet voor het eerst dat het huis van een burgemeester op Urk het doelwit is van vandalisme. In 1998 hielden jongeren in de tuin van burgemeester Veninga een barbecue. Dat was een protestactie tegen het alcoholbeleid. De ludiek bedoelde actie liep uit de hand toen de politie de jongeren wilde verwijderen. De tuin werd vernield en een agente raakte gewond in haar gezicht.

In 2011 belaagde tijdens koninginnennacht een groep van 150 jongeren de woning van burgemeester Kroon. Ze gooiden met stenen en flessen, de politie moest daarbij hard optreden. Een paar weken later werd er bij diezelfde woning brand gesticht. Daarbij werd benzine gebruikt. Dit zouden de jongeren hebben gedaan uit onvrede met het strenge beleid rond koninginnennacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel