Zeventig aanmeldingen voor 'opleiding' tot Statenlid

FLEVOLAND

Ruim zeventig belangstellenden hebben zich ingeschreven voor de cursus van de provincie Flevoland om zich te laten 'opleiden' tot Statenlid. Volgend jaar maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en het bestuursorgaan is op zoek naar nieuw talent. 

Belangstellenden krijgen in vijf bijeenkomsten te horen wat het vak inhoudt. Dinsdagavond is de eerste. Het is de bedoeling dat zij leren hoe de provinciale politiek in elkaar steekt. Na de cursus zouden deelnemers moeten weten of de politiek bij hen past.

Provinciale Staten is tevreden over het aantal aanmeldingen. Een aantal van de  geïnteresseerden is al aangesloten bij een politieke partij, maar er kwamen ook aanmeldingen binnen via de website of social media van mensen die nog niet politiek actief zijn. 

Oproep van commissaris van de Koning Leen Verbeek

reacties (2)

 • Kees

   

  Het zou zo mooi zijn als de PS wat meer naar buiten komt en de mensen en bedrijven waarover ze besluiten opzoeken. Dit filmpje van de heer Verbeek helpt daar niet bij. Hopelijk gaat de cursus over meer dan alleen maar binnen vergaderen.

  reageer
 • Pfff

   

  Zo kunnen al die gillende ovp relschoppers nu in de politiek. Is het probleem zo opgelost.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert