Eerste tandarts van Dronten (79) met pensioen

DRONTEN • Ma 16 april 2018 | 11:14 • Maandag 16 april 2018 | 11:14

De eerste tandarts van Dronten, Maarten van Dijk, stopt ermee. Hij begon in 1962. In de pioniersbarakken behandelde Van Dijk zijn eerste patiënten. "Zoals mijn vrouw zei, het was trieste troosteloze toestand hier. Ik trok me dat niet aan en was met mijn werk bezig, ik vond het wel aangenaam."

"Laat ik er maar een punt achter zetten voor ik dood op de borst van de patient neerval, hahaha"

— Tandarts Maarten van Dijk

Twee jaar later opende hij zijn eigen praktijk in Dronten en ging er nooit meer weg. Op zijn 65ste overwoog Van Dijk te stoppen, maar privé-omstandigheden brachten hem op andere gedachten. "Mijn vrouw stond het samenleven met mij niet aan en zij is uit het huis vertrokken. Ik wilde niet alleen thuis gaan zitten, en heb besloten toch door te gaan."

Tijd voor pensioen


Nu is Van Dijk 79 en vindt hij het tijd voor zijn pensioen. "Ik moet er eens een punt achter zetten en laat ik dat nu maar doen, voor ik aan de stoel een hersenbloeding of een herseninfarct krijg. Of misschien wel dood op de borst van de patiënt neerval, hahaha."

Van Dijk is 56 jaar actief geweest als tandarts. Donderdag 3 mei is er een afscheidsbijeenkomst voor al zijn (oud-)patiënten, in zalencentrum Open Hof. Tot die tijd werkt hij gewoon door in zijn praktijk aan De Bolder.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel