Europese subsidie voor enorm borduurwerk

LELYSTAD • Ma 16 april 2018 | 14:23 • Maandag 16 april 2018 | 14:23

De stichting Flevowand heeft de benodigde subsidies voor het exposeren van De Flevowand binnen. De anderhalve ton die nodig is voor de permanente tentoonstelling van het kunstwerk komt voor de helft van de Europese Unie.

Al 14 jaar lang werkt een groep borduursters uit Biddinghuizen aan het bijzondere kunstwerk. De Flevowand is een doek van 60 meter lang waarop de geschiedenis van de provincie uitgebeeld wordt. Het kunstwerk wordt vanaf 14 juni tentoongesteld in Batavialand in Lelystad, precies 100 jaar na de ondertekening van de Zuiderzeewet, de wet voor de inpoldering van de Zuiderzee.

Eerder dit jaar werd de andere helft van het benodigde bedrag al toegezegd door de provincie. Nu ook een Europese subsidie is toegekend, heeft de organisatie genoeg geld bij elkaar gekregen om het doek te exposeren. De 164.340 euro wordt gebruikt voor de organisatie rondom de expositie en voor een geconditioneerde vitrine.

Subsidies voor leefbaarheid van het platteland


In totaal is er vanuit het subsidieprogramma Leader Flevoland zo'n 6 miljoen euro beschikbaar voor 'initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland'. Zo betaalt het programma ook € 97.199,80 mee aan de ontwikkeling van de Digitale Dorpspleinen voor zes dorpen in de Noordoostpolder. Door middel van deze online portal kunnen organisaties en bewoners makkelijker verbinding zoeken met elkaar. Eerder is binnen hetzelfde programma ook geld toegekend voor een speelmoestuin in Espel en om een mountainbikeroute in Almere uit te breiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel