'Geen overschot spiering in IJsselmeer'

URK • Ma 16 april 2018 | 15:54 • Maandag 16 april 2018 | 15:54

Er is geen sprake van een overschot aan spiering in het IJsselmeer en het Markermeer. Dat concluderen wetenschappers van de Wageningen Universiteit & Research, die gespecialiseerd zijn in de visstand van beide meren.

Bij een overschot zouden niet alleen bij Urk, maar ook bijvoorbeeld bij Enkhuizen en Hoorn dode vissen zijn aangespoeld. Maar dat is niet het geval, de aangespoelde spiering is alleen op het strand van Urk aangetroffen. 

Schimmelachtige structuur


De wetenschappers van de speciale afdeling Wageningen Marine Research hebben zondagochtend monsters genomen van de spiering. Daarop zagen ze bij sommige een schimmelachtige structuur, die verder zal worden onderzocht.

Dit weekend spoelden duizenden spieringen aan op het strand van Urk. Vissers zagen daarin het bewijs dat er een overschot aan spiering is en dat het verbod uit 2012 op vissen naar spiering achterhaald zou zijn.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel