'Gemeente geeft te weinig geld aan studenten met beperking'

FLEVOLAND

Gemeenten in Flevoland keren minder uit aan studenten met een functiebeperking dan de norm van 282 euro per maand die de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) daaraan stelt. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Flevoland. De toeslag is bedoeld voor studenten die hun studie niet kunnen combineren met een bijbaan. 

Van de onderzochte gemeenten geeft Zeewolde met 38 euro per maand het minst toeslag. Studenten met een arbeidshandicap in Almere krijgen provinciaal gezien het meest met 169 euro. Bij de gemeenten Dronten en Noordoostpolder zijn de bedragen respectievelijk 83 en 125 euro. Omroep Flevoland heeft ook gevraagd wat de toeslagen in Lelystad en Urk zijn, maar die gemeenten konden nog niet reageren. 

De hoogte van de toeslag wordt sinds 2015 door de gemeenten zelf bepaald. Daarvoor werd dit uitgekeerd door het UWV en was dit het minimumloon van 282 euro. De vakbond zou dit nog steeds als streefbedrag zien. 

In het overzicht van de LSVb zijn 50 gemeenten onderzocht en slechts één daarvan bleek volgens de 'norm' van de vakbonden uit te keren; in Zwolle krijgen hulpbehoevende studenten 310 euro per maand. 

reacties (3)

 • L. Lendeling

   

  En dat wordt nog minder. In de NOP krijg je te horen als je vraagt om hulp als minder valide, dat je beter naar buiten de polder kunt verhuizen! En dat allemaal door het WMO beleid, aldaar!

  reageer
 • Gerard

   

  Anders heeft de gemeente niet genoeg geld voor de floriade. Straks moeten de belastingen weer verhoogd worden.

  reageer
 • Henk Struik

   

  Almere heeft een hele andere interpretatie van 'samen'leving blijkbaar. Iets met een dubbeltje en 1e rang zitten...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert