'Gemeente geeft te weinig geld aan studenten met beperking'

FLEVOLAND • Ma 16 april 2018 | 16:22 • Maandag 16 april 2018 | 16:22

Gemeenten in Flevoland keren minder uit aan studenten met een functiebeperking dan de norm van 282 euro per maand die de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) daaraan stelt. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Flevoland. De toeslag is bedoeld voor studenten die hun studie niet kunnen combineren met een bijbaan. 

Van de onderzochte gemeenten geeft Zeewolde met 38 euro per maand het minst toeslag. Studenten met een arbeidshandicap in Almere krijgen provinciaal gezien het meest met 169 euro. Bij de gemeenten Dronten en Noordoostpolder zijn de bedragen respectievelijk 83 en 125 euro. Omroep Flevoland heeft ook gevraagd wat de toeslagen in Lelystad en Urk zijn, maar die gemeenten konden nog niet reageren. 

De hoogte van de toeslag wordt sinds 2015 door de gemeenten zelf bepaald. Daarvoor werd dit uitgekeerd door het UWV en was dit het minimumloon van 282 euro. De vakbond zou dit nog steeds als streefbedrag zien. 

In het overzicht van de LSVb zijn 50 gemeenten onderzocht en slechts één daarvan bleek volgens de 'norm' van de vakbonden uit te keren; in Zwolle krijgen hulpbehoevende studenten 310 euro per maand. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel