Stichting Welzijn Grote Grazers overhandigt petitie

LELYSTAD • Ma 16 april 2018 | 18:13 • Maandag 16 april 2018 | 18:13

Welzijn Grote Grazers heeft vanmiddag een petitie overhandigd aan Commissaris van de Koning Leen Verbeek. De stichting maakt zich grote zorgen over de gezondheid van de dieren in de Oostvaardersplassen en willen verandering. In totaal hebben ze bijna 39.000 handtekeningen verzameld. 

Voorzitter Yvonne Bierman hoopt dat deze petitie bijdraagt aan de verandering van het beleid in de Oostvaardersplassen. "Je laat dieren niet verhongeren in een beschaafd land", vertelt ze.

Verbeek heeft aangegeven om de petities in mei door te spelen aan de Provinciale Staten. "In juni gaan ze praten over het rapport van Commissie Van Geel en daar zullen deze handtekeningen ook bij betrokken worden." Verbeek verwacht dat de Staten in juli tot een besluit komt. 

Na afloop van de overhandiging gaf Verbeek nog de overdracht tussen het rijk en de provincie, met daarin de regels omtrent het beheer van de Oostvaardersplassen. "In de tekst staat beschreven dat de provincie niet zomaar in een emotie het beleid kan veranderen. We moeten daar echt een traject voor doorlopen. Wij verwachten ook dat mensen met andere opvattingen hun mening ook laten horen", aldus Verbeek.  

Den Haag


Dinsdag wordt er in Den Haag een andere petitie aangeboden, maar dan aan minister Carola Schouten. Bioloog Patrick van Veen verzamelde ongeveer 100.000 handtekeningen, ook vanuit het buitenland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel