Veel belangstelling voor Tienercollege

NOORDOOSTPOLDER • Ma 16 april 2018 | 21:01 • Maandag 16 april 2018 | 21:01

Een initiatief voor een Tienercollege in Noordoostpolder is een groot succes. Na een eerste voorlichtingsavond van het Emelwerda College hebben zich genoeg kinderen aangemeld om komend schooljaar met een proefklas van start te gaan.

Het Tienercollege is opgezet om de overgang van basis- naar voortgezet geleidelijker laten verlopen. Het komt in de plaats van de groepen 7 en 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Na het Tienercollege kunnen jongeren direct doorstromen naar klas 3 van het voortgezet onderwijs. Er zijn in heel Nederland nu vier scholen die een soortgelijk programma aanbieden en volgens rector Anne Leijenaar zijn de ervaringen daar positief.

Omdat het om een proef gaat, wil het Tienercollege Noordoostpolder kleinschalig beginnen. Ondanks de grote belangstelling blijft het daarom komend schooljaar bij 1 proefklas. Het jaar erop wordt het Tienercollege waarschijnlijk uitgebreid tot twee klassen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel