Bibliotheek biedt studieruimte zonder afleiding aan

LELYSTAD • Do 19 april 2018 | 11:35 • Donderdag 19 april 2018 | 11:35

De FlevoMeer Bilbliotheek gaat volgende maand in Lelystad een stille studieruimte voor scholieren aanbieden. De bibliotheek richt zich hiermee op jongeren die moeten blokken voor hun eindexamen, maar die zich daarvan te veel laten afleiden door bijvoorbeeld sociale media.

In de week voor de examens wordt in de bieb een stille ruimte ingericht, waar geen enkele afleiding is. In de ruimte zal een soort oppasser aanwezig zijn. Die ziet erop toe dat het ook daadwerkelijk stil blijft en dat er hard gestudeerd. Mobiele telefoons moeten voorafgaand aan het studieblok ingeleverd worden, om afleiding te voorkomen.

Studieblokken met verplichte pauzes


De studieblokken duren 2,5 uur en bestaan uit 3 x 45 minuten studeren, met daartussen verplicht pauze. Volgens de bibliotheek kom je hierdoor al snel terecht in een bijna verslavend studieritme.

De studieruimte wordt gratis aangeboden en is beschikbaar op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 mei. Ook in de meivakantie is er in de bibliotheek al gelegenheid om stil te studeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel