Centrada wil vrouw huis uit hebben na drugsvondst

LELYSTAD • Do 19 april 2018 | 11:40 • Donderdag 19 april 2018 | 11:40

Woningcorporatie Centrada wil een bewoonster van de Gooimeerstraat haar woning uitzetten en ervoor zorgen dat ze daar nooit meer terugkeert. Onlangs viel de politie de woning van de vrouw binnen, in verband met een zaak rond harddrugs. Het huis wordt daarom op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten.  

Vrijwillige vertrek


De vrouw weigerde tot aan de behandeling in de rechtszaal haar woning te verlaten. Vandaar dat woningcorporatie Centrada naar de rechter stapte. De corporatie vraagt om een ontruimingsbevel, alleen gaf de bewoonster op de zitting aan dat ze volgende week woensdag alsnog vrijwillig vertrekt.

Alleen wil ze uiteindelijk met haar kinderen weer terugkeren in de woning en dat wil Centrada niet. Die wil de woning namelijk in drie maanden tijd weer klaarmaken voor een nieuwe bewoner. 

Centrada moet met bewoonster praten


De rechter besloot over twee weken uitspraak te doen over het ontruimingsbevel, ook al beloofde de vrouw ter zitting dat ze de woning zal verlaten. Of ze terug mag komen, dat zullen Centrada en de bewoonster samen moeten uitvechten. De rechter vond niet dat hij daarover kon beslissen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel