Wilde bijen nemen intrek in Knardijk

LELYSTAD • Do 19 april 2018 | 14:36 • Donderdag 19 april 2018 | 14:36

Op de Knardijk bij Lelystad is een speciale plek aangelegd voor de wilde bij. Er zijn zo'n 230 soorten bijen in Flevoland en een deel daarvan bouwt het nest het liefst in zand. 

"Flevoland bestaat voor een groot deel uit kleigrond. Er is dus weinig plaats voor deze zogenaamde zandbijen. De Knardijk bestaat wel uit zand en is dus heel geschikt voor deze  insecten." aldus Margriet Brouwer van Landschapsbeheer Flevoland. 

De natuurorganisatie heeft speciaal voor deze bijen een stuk grond vrijgemaakt op de dijk. De graszoden die van de grond komen zijn opgestapeld. "Deze wal is weer geschikt voor andere bijen", zegt Brouwer. 

De plek op de dijk lijkt populair bij de bijen. Er is flink wat activiteit te zien. "Wij vinden het belangrijk de bij te helpen, het gaat niet goed met deze insecten terwijl ze erg belangrijk zijn voor de bestuiving van planten" vertelt Brouwer. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel