Leefbaar en CU woedend over uitspraak CdK Verbeek

ZEEWOLDE • Do 19 april 2018 | 23:47 • Donderdag 19 april 2018 | 23:47

Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie zijn woedend over een uitspraak van commissaris van de Koning Leen Verbeek. In een interview met de Stentor dat gepubliceerd is op 14 april zei Verbeek dat de tegenstanders van de ontwikkeling van Lelystad Airport wat bekrompener denken: "Protesten vooral uit Overijssel en Gelderland. Terwijl iedereen wil vliegen." In hetzelfde interview geeft de Commissaris aan dat er vanuit Flevoland geen verzet is tegen het vliegveld. 

Leefbaar Zeewolde en CU benadrukken dat de partijen al jaren protesteren tegen de negatieve gevolgen van Lelystad Airport en willen niet worden weggezet als ‘wat bekrompen’. Volgens fractievoorzitter Ben Sonneveld van Leefbaar zijn de protesten altijd goed onderbouwd en beargumenteerd.

"Wat we hier doen roept blijkbaar emoties op, weerstand. Op het oude land, daar denken ze wat bekrompener."

— Leen Verbeek

Beide politieke partijen wijzen erop dat in de geplande routes de vliegtuigen op 600 meter hoogte langs het dorp scheren. "Dat gaat uiteraard gepaard gaan met geluidsoverlast en luchtvervuiling", aldus Ernst Bron, fractievoorzitter van de ChristenUnie. 

In een brief manen de partijen de commissaris om zich zorgvuldiger uit te drukken en protesten niet af te doen als ‘rituele rimpelingen’ van ‘wat bekrompen’ inwoners van Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel