Dansende kinderen trappen Koningsspelen af

FLEVOLAND • Vr 20 april 2018 | 8:49 • Vrijdag 20 april 2018 | 8:49

Het is de vrijdag voor Koningsdag en dat betekent dat de jaarlijkse Koningsspelen weer van start gaan. Dit is een feest voor basisschoolleerlingen waarbij ze vaak samen ontbijten en sporten. 

Zo ook bij Protestants Christelijke School De Schakel in de Botter in Lelystad. Daar trapten 250 leerlingen de Koningsspelen af door samen te dansen en zingen. Daarna gaan de leerlingen een sponsorloop doen om met de opbrengst een nieuwe geluidsinstallatie voor de school te kunnen kopen.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Daarbij zijn ook leerlingen uit het Caribisch gebied en van Nederlandse scholen in het buitenland.

De spelen werden voor het eerst gehouden in 2013. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Koning Willem-Alexander opent vrijdag in het Gelderse dorp Twello de jaarlijkse Koningsspelen. 

Behalve leerlingen van De Schakel in Lelystad deden nog meer Flevolandse kinderen mee aan de Koningsspelen, waaronder: 

 

 

 

 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel