Almeerse start petitie voor tegengeluid Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Vr 20 april 2018 | 12:45 • Vrijdag 20 april 2018 | 12:45

Bianca Bolognese uit Almere wil een tegengeluid laten horen aan een 'klein groepje zeer agressieve personen' die de Oostvaardersplassen proberen te 'vernietigen.' Daarom is ze samen met medestanders een petitie gestart.

Zij willen de Oostvaardersplassen juist in de huidige vorm behouden. ''Het belangrijkste doel is om de politiek duidelijk te maken dat de discussie rondom de Oostvaardersplassen vanuit de inhoud moet worden gevoerd", legt Bolognese uit. "De agressie waarmee tegenstanders demonstreren heeft invloed op het beleid de provincie: de provincie is gewoon gezwicht. Dat is een zorgelijke ontwikkeling."

De Almeerse heeft een ander idee voor het gebied. "Het is duidelijk dat er een probleem is met de Oostvaardersplassen. Maar zonder grote grazers dondert het gebied in elkaar. De grazers moeten in kleine groepen blijven. Daarvoor moet het graasgebied worden ingeperkt en het bijvoeren moet stoppen."

Dat het standpunt van Bolognese gevoelig ligt, blijkt uit de bedreigingen die ze heeft gehad. "Op Twitter circuleren intimiderende berichten. Maar daardoor laten wij ons niet afschrikken." 

De petitie lijkt wat aan de late kant. Dat komt volgens de Almeerse doordat het 'taaie kost' is. "De demonstraties en protesten lijken nu af te nemen, maar over een paar dagen komt wel het rapport Van Geel. Er moet hoe dan ook iets met het gebied gebeuren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel