Hindoetempel na vertraging in gebruik genomen

ALMERE • Vr 20 april 2018 | 17:22 • Vrijdag 20 april 2018 | 17:22

Na een jarenlange vertraging is vrijdag eindelijk een nieuwe hindoetempel in Almere in gebruik genomen: de Golden Temple of Shri Vishnu. De bouw van de tempel begon al een paar jaar geleden, maar er ontstonden problemen.

Onder meer de aflevering van grote marmeren beelden leverde grote vertraging op door een conflict met een tussenpersoon in India. Het bestuur van de hindoetempel stapte zelfs naar de rechter om de inhoud van de zeecontainer te bemachtigen.

Het hindoeïsme kent verschillende goden, waarvan er een aantal is afgebeeld in de gebedsruimte. Vishnu is in Almere de belangrijkste en de tempel is dan ook naar deze god vernoemd. Tijdens de ceremonie die drie dagen duurt, zullen de marmeren beelden van de goden een voor een worden onthuld.

De golden temple of Shri Vishnu zal naar verwachting hindoes uit de wijde omgeving aantrekken. Op 27 en 28 april kan iedereen een kijkje komen nemen tijdens de Open Dagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel