Respijthuis zoekt vrijwilligers

LELYSTAD • Za 21 april 2018 | 14:47 • Zaterdag 21 april 2018 | 14:47

Het Respijthuis Lelystad, dat over enkele weken opengaat op camping Buytenplaats Suydersee, is nog op zoek naar tientallen vrijwilligers. Het huis biedt logeerruimte aan mensen met een chronische lichamelijke ziekte of beperking, waardoor mantelzorgers even de tijd krijgen om op adem te komen.

Zestig vrijwilligers


Er is ruimte voor vier gasten. De meest ideale situatie is als er per gast één vrijwilliger is. Plus nog twee vrijwilligers die zich bezig houden met zaken als koken, schoonmaken en het onderhouden van de tuin,'' aldus coördinator Rita Borgijink, die laat weten dat het respijthuis in totaal streeft naar zo'n zestig vrijwilligers.

Gezelligheid


Borgijink benadrukt dat de vrijwilligers geen zorgtaken hoeven uit te voeren. "Ze zijn er puur voor de gezelligheid en het begeleiden van leuke activiteiten. De zorg blijft in handen van het thuiszorgteam. Voor vrijwilligers is een verklaring omtrent goed gedrag nodig, die het respijthuis betaalt."


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel