'Alleen nog strooien waar dat nodig is'

ALMERE • Zo 22 april 2018 | 14:27 • Zondag 22 april 2018 | 14:27

De gemeente Almere gaat het strooien bij gladheid in de winter anders aanpakken. Voortaan wordt er alleen gestrooid waar dat echt nodig is. Nu met technische hulpmiddelen beter voorspeld kan worden waar het glad wordt, kan daar op worden ingespeeld. Dat staat in het nieuwe Beleidsplan Gladheidsbestrijding dat de gemeente deze week heeft gepubliceerd.

Tot nog toe werd er gelijktijdig gestrooid op alle wegen en fietspaden die in het strooirouteplan staan. Maar inmiddels is het mogelijk om voorspellingen te doen over waar het glad zal worden. In dat geval kan de gladheidscoördinator besluiten om bijvoorbeeld alleen de fietspaden te strooien of alleen bepaalde wijken waar kans op gladheid is.

Met deze nieuwe aanpak kan de gladheidsbestrijding effectiever en efficiënter uitgevoerd worden, denkt de gemeente. Dat is niet alleen financieel voordeliger, maar ook milieuvriendelijker en veiliger voor de mensen het werk moeten uitvoeren. 

Ook gaat de gemeente zich bij de gladheidsbestrijding niet meer vooral richten op het autoverkeer. Voortaan wordt er nadrukkelijker rekening gehouden met doelgroepen als fietsers, voetgangers en mensen die met het openbaar vervoer reizen. Daarbij wordt ook meer dan voorheen gekeken naar de fietspaden en busbanen, die in Almere gescheiden zijn van de andere wegen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel