"Eerste nationale bijentelweekend succes"

LELYSTAD • Zo 22 april 2018 | 17:29 • Zondag 22 april 2018 | 17:29

De Heemtuin van het Stadspark in Lelystad is een van de plekken waar het eerste nationale bijentelweekend is gehouden. Vijftien mensen gingen een half uur lang op zoek naar bijen. Daarbij probeerden ze het insect te vangen, zodat bekeken kon worden welke bijensoort het was. 

Volgens bijenexpert Frans Alebeek is het nodig om voortaan jaarlijks te tellen hoeveel bijen er rondvliegen. "We weten dat het slecht gaat met de bij. Maar hoe slecht, dat weten we niet. Door vanaf nu elk jaar te gaan tellen, kunnen we zien of er meer dood gaan of juist meer bij komen," legt hij uit. "Dan weten we uiteindelijk ook of we goed bezig zijn om de situatie van de bij te verbeteren." 

In totaal zijn er 358 bijensoorten. Aan de hand van een kaart met plaatjes kon vastgesteld worden welke soort bij het was. Daarna werd het gevangen beestje weer losgelaten. In het hele land zijn in twee dagen bijna 30.000 bijen geteld. Daarbij werd de honingbij het meest gezien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel