AJSO voor uitverkocht Concertgebouw

ALMERE • Zo 22 april 2018 | 19:15 • Zondag 22 april 2018 | 19:15

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) trad zondagmiddag op in het Concertgebouw in Amsterdam. Dat was ter ere van het 30-jarig jubileum van het jeugdorkest. 

"We zijn echt super tevreden!" laat Brigit Ruiter van het orkest weten. "Iedereen was heel enthousiast en het was een hele ervaring." Volgens Ruiter zaten er vooral Almeerders in de zaal van het Concertgebouw. 

Onder leiding van dirigent Hans Welle werd klassieke muziek rond het thema dans gespeeld. "Dat ging van The Second Waltz van Sjostakovitsj, bekend door de uitvoering van André Rieu, tot een niet-klassieke uitsmijter een uitviering van Sexy als ik dans van Nielson," vertelt Ruiter. "Bij die laatste ging het orkest helemaal los. Alle spanning was er toen van af."

Het toporkest van AJSO bestaat inmiddels uit circa 80 leden. Het begon ooit met een kleine groep muzikanten en heeft nu een volledige symfonische bezetting. Eerder deze maand kregen de orkestleden masterclasses van het NedPho. 


Foto's: @KoenBokhorst en Feenstra Fotografie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel