Buschauffeurs gaan staken op 30 april en 1 mei

FLEVOLAND • Di 24 april 2018 | 10:49 • Dinsdag 24 april 2018 | 10:49

De buschauffeurs in het openbaar vervoer gaan staken op 30 april en 1 mei. Dat betekent dat er op die dagen nergens in Flevoland bussen zullen rijden. Dat laten de vakbonden FNV en CNV weten. 

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) vindt een staking aan het begin van de meivakantie maatschappij ontwrichtend en stapt naar de rechter. 

De vakbonden zien alleen nog van een staking af als de werkgevers  'vandaag of morgen' tegemoet komen aan de eisen. Eén van de eisen is dat werknemers iets doen aan de hoge werkdruk in het streekvervoer. Volgens de vakbonden hebben ook reizigers dagelijks last van vertraging en uitvallende ritten door te krappe rijtijden van de chauffeurs.  

Eerder bod afgewezen


De bonden en werkgevers kwamen in maart al nader tot elkaar. Een onderhandelingsresultaat werd toen door de vakbondsleden afgewezen. De werkgevers vinden hun bod, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en 'goede afspraken over de werkdruk', genoeg. Maar werknemers zijn ontevreden over de manier waarop de loonsverhoging wordt opgebouwd en willen dat de toezeggingen rondom de werkdruk concreter worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel