Leerlingen Echnaton leren solliciteren

ALMERE • Di 24 april 2018 | 13:30 • Dinsdag 24 april 2018 | 13:30

Wees zeker van jezelf en geef een ferme handdruk. Praat rustig en duidelijk en denk er goed over na wat je plaatst op sociale media, want werkgevers kijken ook mee. Het zijn een paar tips die leerlingen van het Echnaton in Almere kregen tijdens een sollicitatietraining op hun school.

In totaal doen 200 leerlingen mee aan de training. De kinderen schrijven eerst een sollicitatiebrief en ze stellen een cv op. Directeuren van allerlei bedrijven zijn uitgenodigd om sollicitatiegesprekken met de leerlingen te voeren. Op deze manier leren de scholieren hoe zij zich het beste kunnen presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Ook bekende Almeerders zoals oud-burgemeester Annemarie Jorritsma geven een training.

De trainingen zijn een initiatief van JINC. Dat is een organisatie die pleit voor gelijke kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt. De organisatie richt zich vooral op jongeren die opgroeien in wijken met een sociale en economische achterstand. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die geen netwerk om zich heen hebben, waardoor zij minder kans maken op een baan.

Na de training gaan de deelnemers stage lopen bij bedrijven om van dichtbij te beleven hoe het bedrijfsleven in elkaar zit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel