Leger helpt politie handhaven in Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Di 24 april 2018 | 16:31 • Dinsdag 24 april 2018 | 16:31

Militairen helpen de politie sinds vorige week met toezicht houden in de Oostvaardersplassen. Dat doen ze op verzoek van de politie. Het gebied is te groot voor de organisatie om te controleren, daarom hebben ze hulp ingeroepen van het leger. 

De politie handhaaft de openbare orde in de Oostvaardersplassen. Demonstranten knippen volgens de politie nog steeds de hekken door en burgers lopen rond door het natuurgebied en voeren de dieren bij, terwijl dat niet mag.

Tekst gaat door onder de tweet

Om hoeveel legervoertuigen het gaat en hoe lang ze blijven, kan de politie niet vertellen. Er vindt regelmatig overleg tussen beide organisaties plaats of de hulp van het leger nog nodig is. 

Toekomst van de OVP


Woensdag presenteert de commissie Van Geel het langverwachte advies over de toekomst van het natuurgebied. Provinciale Staten hebben om dat advies gevraagd omdat ze de huidige vorm van beheer willen veranderen. Omroep Flevoland doet woensdagmiddag vanaf 14:30 live verslag van de persconferentie in het provinciehuis. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel