Nieuw busstation 't Oor lijkt veel te laag

ALMERE • Di 24 april 2018 | 22:21 • Dinsdag 24 april 2018 | 22:21

Rijkswaterstaat krijgt geregeld vragen van voorbijrijdende automobilisten over de bouw van het nieuwe busstation 't Oor in Almere. Het lijkt alsof het bouwwerk veel te laag wordt en auto's er straks niet meer onderdoor kunnen rijden.

Rijkswaterstaat is momenteel op deze locatie ter hoogte van de McDonald's druk bezig met de verbreding van de A6. De snelweg gaat van 2x2 naar 4x2 rijstroken. De weg komt vanaf dit punt tot aan de nieuwe Steigerdreef een stuk lager te liggen dan nu het geval is. Dat heeft onder andere te maken met de komst van de nieuwe woonwijk die na de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt gebouwd. Het nieuwe viaduct Noorderdreef waarop busstation 't Oor komt te liggen, wordt dan ook niet te laag.

Wanneer klaar?


Deze zomer is de helft van het viaduct klaar. Verkeer kan aan die kant dan ook rijden over de nieuwe verlaagde A6. Rijkswaterstaat bouwt dan aan de andere kant verder aan het viaduct en de nieuwe A6. Over anderhalf jaar is de nieuwe aansluiting voor verkeer van en naar Amsterdam helemaal klaar en kan er ook over het viaduct worden gereden.

Benieuwd hoe het nieuwe busstation er uit komt te zien? 
De aannemers hebben een 3D-visualisatie gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel