Man en vrouw voor de rechter om voorbereiden liquidatie

ALMERE • Wo 25 april 2018 | 12:29 • Woensdag 25 april 2018 | 12:29

Een 40-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Almere moeten in juli terecht staan op verdenking van het mede voorbereiden van een liquidatie, dat heeft de rechtbank woensdag bepaald. Het doelwit van de liquidatie zou een Amsterdammer zijn geweest die geregeld in een woning in de Literatuurwijk in Almere verbleef.

De 33-jarige vriend van de Almeerse vrouw en een 45-jarige Amsterdammer werden vorig jaar op de avond van 1 juni door een arrestatieteam aangehouden in een gestolen BMW op de Hogering. De mannen hadden een geladen pistool bij zich en droegen ondanks het warme weer een dubbele laag kleding en handschoenen. 

'Geen bewijs'


Later hield de politie ook nog de man en de vrouw uit Almere aan op verdenking van betrokkenheid. Volgens het openbaar ministerie blijkt uit afgeluisterde gesprekken en observaties dat het doelwit geliquideerd moest worden, maar volgens hun advocaten kan justitie dit ‘onmogelijk’ bewijzen. De 33-jarige verdachte vertelde in een verhoor dat het om ‘een incasso-opdracht’ ging.

De 33-jarige man, een illegaal in Nederland verblijvende Surinamer, wordt bovendien verdacht van het doodschieten van een onschuldige voorbijganger in Amsterdam tijdens een schietpartij in en buiten een waterpijpcafé in mei 2015. Deze moord staat bekend als 'vergismoord'. Ook een tram werd in de kogelregen geraakt, de kogels misten enkele inzittenden maar net. De verdachte bekent dat hij daar was, maar hij claimt dat iemand anders met een AK-47 op het slachtoffer en de tram had geschoten.

Op vrije voeten


De rechtbank in Amsterdam heeft vier dagen uitgetrokken voor het proces tegen de vier verdachten dat op dinsdag 17 juli begint. De twee Almeerders zijn op vrije voeten. Zij waren woensdag niet aanwezig op een voorbereidende zitting bij de Amsterdamse rechtbank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel